Tarih: 03.11.2020 20:53

Rektör Şevli; Van YYÜ de bir belediye sayılır

Facebook Twitter Linked-in

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Kalkınmada Yerel Vizyon Bölgesel İstişare Toplantısında Kent Ekonomisi ve Kent Yönetimi oturumuna başkanlık yapan Van YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli, Van YYÜ etrafının modern kent olmasını istediklerini söyledi.

“VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTEMİZDE ASLINDA BİR BELEDİYE SAYILIR”

Van YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli, Van YYÜ’nün bir belediye konumunda olduğunu belirterek, “Van Yüzüncü Yıl Üniversitemizde aslında bir belediye sayılır. Yaklaşık 7 bin 500 dönüm arazide 50 bin nüfusa sahip, öğrencisi, hastanesiyle beraber günlük 10 bin hasta sirkülasyonu, 800 lojmanıyla ve aynı zamanda kendi içme suyunu, kendi yolunu, kendi elektrik dağıtımını yapan bir kurum olarak bir nevi Van’daki diğer ilçe belediyelerinden bir belediye konumundadır. Bu anlamda bizde bu toplantıya inşallah elimizden geldiğince katkı veririz. Deprem mastır planı gibi farklı alanlarda Valimizin öncülüğünde sahil mastır planı, turizm mastır planı çalışmalarının olduğunu biliyoruz. Ama üniversitede burada sadece danışılacak, istişare edilecek bir kurum olmamalı” dedi.

“VAN YYÜ ETRAFININ MODERN KENT OLMASINI İSTİYORUZ”

Van YYÜ olarak tüm belediyelere destek vermeye hazır olduklarını belirten YYÜ Rektörü Şevli, “Bizzat tüm belediyelerimizin yapmış ve yapacağı projelerde direk paydaş olmalı ve akademisyenlerimiz burada görev almalı. Biz bu konuda Van YYÜ olarak tüm belediyelerimize her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirmek isterim. Van YYÜ etrafının modern kent olmasını istiyoruz. Maalesef üniversitemizin içinde halen büyükbaş hayvanlar otlamakta. Çevredeki ahırlar üniversitemizin dış görüntüsüne ve akıllı bir kent görüntüsüne zarar vermektedir. Bu anlamda sağlıklı kentleşme, sürdürülebilir kentleşme ve kent güvenliğinin sağlanması da önemli” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —