Referandum öncesi para veriliyor iddiası yalan

Son bir hafta içerisinde “Referandum öncesinde 500 ila 600 TL arasında para veriliyor iddiasına inanan halk, Van’da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının (SYDV) önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Van Haberleri 13.04.2017 15:18:37 0
Referandum öncesi para veriliyor iddiası yalan
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ziya Türk'ün Haberi

Son bir hafta içerisinde “Referandum öncesinde 500 ila 600 TL arasında para veriliyor iddiasına inanan halk, Van’da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının (SYDV) önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 


Algı operasyonu yapanlar Van’da halkı referandum öncesi 500 ila 600 TL arasında para veriliyor iddiası ile kandırarak SYDV’nin önünde uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. Oluşan izdiham nedeniyle zaman zaman tartışmaların yaşanması üzerine SYDV yetkilileri polisten yardım istedi. 


SYDV’nin önüne gelerek verildiği iddia edilen parayı almak için müracaat etmek isteyen halk, ortamdaki yerini alan dilekçe simsarlarına dilekçe başına 3 ila 5 TL arasında da para veriyor. Daha sonra kuyruğa giren halk, saatlerce sıranın kendisine gelmesini bekliyor. 


SYDV yetkilileri de böyle bir uygulamanın olmadığını, bunun gerçekle ilgisi olmayan bir söylenti olduğunu anlatmaya çalışıyor. Para dağıtıldığına inanan halk, SYDV yetkililerine tepki göstererek dilekçelerinin alınmasını istiyor. 


REFERANDUM ÖNCESİ ALGI OPERASYONU
Referandum öncesi para dağıtılıyor iddiası ile devlet tarafından evet oylarının satın alındığı algısı oluşturmaya çalışan çevreler, referandumda evet çıkması durumunda sonuçları tartışmaya açmak için gerekçe oluşturuyor. Halkın inanarak izdiham oluşturması ile kurumları ve halkla karşı karşıya getiriyorlar. 


Yaşanan gelişmeler üzerine hiçbir para dağıtımının söz konusu olmadığını belirten yetkililer, algı operasyonu yapanların oyunlarına gelmemeleri konusunda halkı uyardı.


REFERANDUM GÜNÜ KİMLERE NE YARDIMI YAPILACAK?
Sağlık Bakanı Recep Akdağ bir açıklama yaparak "Sağlık Bakanlığı olarak 16 Nisan'da büyük bir hazırlık yapıyoruz. Gerekirse hasta olanları, kendisi yürüyerek gidip oy kullanamayacak olanları, ambulanslarımız ve araçlarımızla alıp götüreceğiz ve oylarını kullanmalarını sağlayacağız. Çünkü bu bir memleket meselesidir" dedi.


Evde veya hastanelerde yatan yatalak hastası olanlar ile sandığa kendi imkânları ile gidemeyen engelliler, oy kullanmak istemeleri halinde bulundukları yerden alınarak oy kullanacakları sandığa kadar götürülecek. Oyunu kullandıktan sonra yeniden alındıkları yerlere bırakılacak. 


Referandum öncesinde ve referandum gününde, halkın demokratik haklarını kullanamaya destek olmaktan başka hiçbir yardım ve para dağıtımı söz konusu değildir. 

Van Postası Gazetesi

 

 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem