PTT Van’da, 36 şubeyle günlük 20 bin işlem yapıyor

PTT Van’da 36 şube, 150 personelle günlük 20 bin işlem yapıyor. Pandemiyle birlikte iş yükü büyük oranda artan PTT’nin, ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’, sosyal yardım ve elektrik yardımlarından dolayı iş yükü %300 arttı.

Van Haberleri 16.08.2020 21:10:13 0
PTT Van’da, 36 şubeyle günlük 20 bin işlem yapıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van’da 40 şubesi bulunan ve 4 şubesini pandemi döneminde pozitif vaka görülmesi nedeniyle kapatarak 36 şube ile çalışan PTT’nin iş yükü, Pandemi döneminde devreye alınan sosyal yardımlar ve elektrik parası yardımlarından dolayı nedeniyle ciddi şekilde arttı. 

PTT ÖNLERİNDEKİ KUYRUKLARIN NEDENİ SOSYAL YARDIMLAR
PTT önlerinde oluşan kuyrukların sebep olduğu işlemlerin elektrik faturası ödemelerinin olduğu öğrenilirken, 100 liraya kadar olan elektrik faturalarını devlet ödeyince vatandaşlar bundan dolayı PTT önlerinde büyük bir yoğunluğa sebep oluyor. Böylelikle PTT’nin iş yükü %300 artıyor.  

VATANDAŞ PARASINI ATM’DEN DEĞİL GİDEŞEN ALMAK İSTİYOR
Aynı zamanda posta çeki, havale işlemleri yapan PTT’de, sosyal yardımlardan dolayı bu işlemlerde de büyük bir düşüş var. PTT şubeleri şuanda sosyal yardım ve elektrik faturaları konusunda büyük bir yoğunluk yaşıyor. PTT’nin Van’da 40 tane ATM’si olmasına rağmen paralarını ATM’lerden çekmeyen vatandaşlar şubelerdeki gişeleri tercih ediyor. Bu da şubelerde uzun kuyruklara ve iş yükünün artmasına neden oluyor. 

PTT; 36 ŞUBEDE 150 PERSONEL İLE GÜNLÜK 20 BİN İŞLEM YAPIYOR
Özellikle sabah 08.30 ile 10.30, öğlenden sonra ise 13.30 ile 15.30 saatleri arasında daha çok yoğunluk yaşayan PTT, saat 17.00’ye kadar vatandaşlara hizmet veriyor. PTT ilçelerle birlikte günlük 150 personelle 36 şubede 20 bin işlem yapıyor. Emniyetin desteğiyle de sosyal mesafe, maske kuralına uygun olarak vatandaşların işlemleri güvenlik şekilde yapılıyor. 

VATANDAŞ EVİNE EN YAKIN PTT ŞUBESİNE GİDERSE YOĞUNLUK AZALIR
Vatandaşların genelde Van Merkez ve Beşyol Şubelerine gitmesi yoğunluğa sebep oluyor. Kent genelinde farklı yerlerde bulunan şubelere gidilmemesi yüzünden merkezde yoğunluk ve yığılma yaşanıyor. Vatandaşlar evine en yakın şubeye gitmesi gerekirken, merkeze gelmeleri, iş yükünü artmasına ve uzun kuyruklar olmasına neden oluyor. 

PTT yetkilileri vatandaşların evlerine en yakın şubede de işlemlerini yapabileceklerini, hem kuyrukta beklemek zorunda kalmayacaklarını belirtti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem