PKK’lı teröristi evinde saklayan HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç hakkında soruşturma

Terör örgütüne eleman sağladığı belirlenen PKK/KCK’lı terör örgütü üyesi teröristi evinde saklayan HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. 

Van Haberleri 15.02.2020 23:06:52 0
PKK’lı teröristi evinde saklayan HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç hakkında soruşturma
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından PKK/KCK terör örgütü üyesini evinde sakladığı belirlenen HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç hakkında terör örgütüne yardım ve yataklık, terörle mücadele kanunu 6. maddesine aykırılık ve kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret suçlarından soruşturma başlatıldı. 

TERÖRLE MÜCADELE KANUNU 6. MADDESİ
Terörle Mücadele Kanunun 6’ncı Maddesinde “İsim ve kimlik belirterek veya belirtmeyerek kime yönelik olduğunun anlaşılmasını sağlayacak surette kişilere karşı terör örgütleri tarafından suç işleneceğini veya terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerinin hüviyetlerini açıklayanlar veya yayınlayanlar veya bu yolla kişileri hedef gösterenler bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” denilmektedir.

MURAT SARISAÇ PKK/KCK’LI TERÖRİSTİ EVİNDE SAKLAMIŞTI
14 Şubat 2020 tarihinde HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç'ın Van'daki evinde saklanan ve terör örgütüne eleman sağladığı belirlenen PKK/KCK terör örgütü üyesi yakalandı.

Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında, terörist Y.D'nin örgüte eleman temin etmeye yönelik faaliyetlerde bulunduğu bilgisi üzerine harekete geçti.

Ekipler, yürüttükleri teknik takip sonucu, bölücü terör örgütü PKK/KCK üyesi olmaktan aranan Y.D'nin HDP Van Milletvekili Sarısaç'ın evinde kaldığını belirledi. Fiziki takip için Sarısaç'ın evinin yakınında bekleyen polis ekipleri, evden çıkan Y.D. ile Murat Sarısaç'ın bindiği otomobili takibe aldı.

Polis, bir şoförün kullandığı aracı durdurarak terörist Y.D'yi gözaltına aldı. Terörist Y.D'nin HDP milletvekili Sarısaç'ın da bulunduğu araçtan indirilerek gözaltına alındığı anlar, MOBESE kameralarınca kaydedildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem