PKK Van halkına neden saldırmıştı?

İki yıl önce Van Beşyol mevkiindeki AK Parti Van İl Başkanlığı ve polis noktası yakınlarında, halkın yoğun olduğu anda teröristler tarafından patlatılan bombanın, Van halkına bedel ödetmek için patlatıldığı ortaya çıktı.

Van Haberleri 21.06.2018 12:22:58 0
PKK Van halkına neden saldırmıştı?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ziya Türk’ün Haberi

 

İki yıl önce Van Beşyol mevkiindeki AK Parti Van İl Başkanlığı ve polis noktası yakınlarında, halkın yoğun olduğu anda teröristler tarafından patlatılan bombanın, Van halkına bedel ödetmek için patlatıldığı ortaya çıktı.

 

12 Eylül 2016 Saat 10.50’de Van Beşyol mevkiindeki AK Parti Van İl Başkanlığı ve polis  noktası yakınlarına bölücü terör örgütü mensupları tarafından park edilen bombalı araç, infilak ettirildi. Kentin işlek yerlerinden biri olan, Diş Hastanesi ve otobüs duraklarının olması nedeniyle, vatandaşların yoğun olarak  bulunduğu bölgede Kurban Bayramı'nın birinci günü gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda kişi yaralandı.

 

TERÖR SALDIRISINI KİM YAPTI?

PKK terör örgütü 07 Haziran 2015 seçimlerinden sonra Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki il ve ilçelerde hendek kazarak terör faaliyetlerini tırmandırmıştı. Vanlı bu süreçte sokaklarında hendek kazdırmamıştı. Van ile birlikte hendek kazdırmayan illerin terör örgütüne ihanet ettiği, bunun bedelini ödeyeceği şeklinde iddialar gündeme gelmişti.

 

TERÖR SALDIRISINI PKK NEDEN YAPTI?

Patlamadan sonra güvenlik kuvvetlerinin çevrede yaptığı aramada, bir uzaktan kumanda düzeneği bulunduğu belirtildi. Bombalı aracı patlatan teröristler uzaktan kumanda düzeneğini atarak kaçmışlar. Ancak üzerindeki nottan da anlaşıldığına göre, düzeneği kurtulmak için değil, mesaj vermek için atmışlar.

 

Bomba düzeneğinin üzerine yapıştırılan kâğıda PKK’lı teröristler tarafından “VAN İHANETİNİN BEDELİNİ ÖDEYECEK DERKEN ÇOK CİDDİYDİK. BU VAN’A DEVRİMCİ BİR UYARIDIR” şeklinde bir mesaj yazılmış.

 

PKK; EVİNE, SOKAĞINA VE ŞEHRİNE SAHİP ÇIKAN VAN HALKINA SALDIRDI

Sokağında hendek kazdırmayan Vanlı için hain diyen PKK terör örgütü, Müslüman Kürt halkı için manevi değeri büyük olan Kurban Bayramı’nın birinci gününde bombalı terör saldırısı düzenledi. Patlamada yaralananlarla hem Vanlıların canını yaktı, hem de Kurban Bayramı’nı zehir etti.

 

BOMBALI TERÖR SALDIRISINDA KİMLER MAĞDUR OLDU?

Çok sayıda kişinin yaralandığı bombalı terör saldırısında, 4’ü polis, 4’ü İran vatandaşı, 42 kişi de sivil olmak üzere 50 kişi yaralanmıştı.

 

İranlı turistler bombalamadan sonra can güvenliği olmadığı gerekçesi ile uzun süre Van’a gelmedi. İranlı turistlerin gelmemesi ile Vanlı esnafın ticareti zor günler yaşadı. Patlatılan bomba, tüm Van esnafını hedef almıştı. Patlamanın yaşandığı bölgede işyerleri harabeye dönen esnaf, uzun süre ticaret yapamadı.

 

PKK HALKA SALDIRDI

Van’daki bombalı terör saldırısında yaralanan vatandaşlar, işyerleri zarar gören esnaflar, İranlı turistlerin gelmemesi nedeniyle iş yapamayan Van esnafının önemli bir bölümü Müslüman Kürt Halkıydı. Hakkını savunduğunu iddia ettiği halka, gözünü kırpmadan düzenlediği bombalı saldırı ile çok sayıda kişiyi yaralayan PKK, Kurban Bayramını zehir etmişti.

 

PKK YIKTI DEVLET YAPTI

PKK terör örgütünün bombalı saldırısı ile işyerleri harabeye dönen, camları kırılan esnafa ve evlere, hasarları onarmaları için Türkiye Cumhuriyeti Devleti terör tazminatı ödedi. Devletin verdiği destek ile hayatı yeniden normale dönen halk, devlete teşekkür ederken, PKK terör örgütüne de lanet etti. PKK yıktı devlet yaptı.

 

HDP, PKK SALDIRISINI NEDEN KINAMADI?

HDP, Van'da meydana gelen PKK terör örgütünün hain saldırılarını hiç bir zaman kınamadı. HDP kendisine oy veren seçmenleri hain ilan eden PKK'nın, Kurban Bayramı'nda patlattığı bomba ile 50 kişinin yaralanmasına sessiz kaldı. Demirtaş'ın ve HDP'nin  "PKK'yı silahlı bir halk hareketi olarak kabul ediyoruz" şeklindeki açıklaması seçmenlerde, "HDP'nin Kürt halkının mı, PKK'nın mı temsilcisi?" sorusunu oluşturdu. Huzur isteyen halkın HDP'ye olan ilgisi azalmaya başladı. 

 

VAN ARTIK HUZUR KENTİ

Sokağını kazdırmayan halka destek veren Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaptığı operasyonlar ile 50’nin üzerinde PKK’lı teröristi etkisiz hale getirdi. KCK’nın şehir yapılanmasına da önemli darbe indiren güvenlik kuvvetleri, Van’ı huzur kenti haline getirdi.

 

HALK 24 HAZİRAN’DA BOMBACILARA DESTEK VERMEYECEK

PKK terör örgütüne sokağında hendek kazdırmayan, evlerinin kapısını açmayan, evlatlarını vermeyen Van halkı, kendisine ve kentine sahip çıkmıştı. Şimdi de 24 Haziran 2018 seçimlerinde, sokağında hendek kazdırmadığı için bombalı saldırı düzenleyenlerin yanında değil, bombacılara karşı kendisini koruyan devletin yanında yer alacak.

 

HALK ÇOCUKLARININ GELECEĞİNE SAHİP ÇIKACAK

Van halkı, çocuklarının hendekte ve dağda ölmesini istemiyor. Çocuklarının elinin silah değil kalem tutmasını istiyor. Geleceğini devletin şefkatli ve güvenli varlığında bulan, yapılan hizmet ve yatırımlardan memnun olan Van halkı, huzur ortamının bozulmasına izin vermeyerek, Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a DEVAM diyecek.

Kaynak: Van Postası Haber

 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem