Özay İlhan, “Sabaha kadar sokaktaydık”

15 Temmuz 2016’da Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kendilerini Yurtta Sulh Konseyi olarak tanımlayan bir grup asker yönetime el koymak istedi. Fetullahçı Terör Örgütü mensubu askerler, halkın da desteğiyle engellenmişti.

Van Haberleri 20.07.2021 08:27:03 0
Özay İlhan, “Sabaha kadar sokaktaydık”
Tarih: 01.01.0001 00:00

251 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz darbe girişimini ve o kara gece de yaşananları Saadet partisi Van il başkanı Özay İlhan Vangölü Tv kameralarına anlattı.

“O gece sokağa çıktık ve sabaha kadar sokaktaydık. Türkiye, 27 Mayıs, 28 Şubat darbesi olmak üzere defalarca tarihi değiştirilmiş, iktidarı değiştirilmiş, milletin seçtiği iktidarların uzaklaştırıldığı çok ciddi sıkıntılı süreçlerinin yaşandığı bir darbeler tarihine son verilmiştir.  Bizde o gece bir daha bu ülkede darbe yapmaya cesaret etmemesi adına sokaklardaydık.”

“15 TEMMUZ’UN OLUŞTURDUĞU BAZI MAĞDURİYETLERDE SÖZ KONUSU BUNLARI ES GEÇEMEYİZ"

15 Temmuz’da bazı mağduriyetlerin olduğuna da değinen İlhan, çağrıda da bulundu.

“15 Temmuz’un oluşturduğu bazı mağduriyetlerde söz konusu bunları es geçemeyiz. Türkiye’de 15 Temmuz sonrası birçok kişi işinden oldu. Biz 15 Temmuzun artık bu kötü anılarla silinmesini istiyoruz. Her ne olursa olsun bu insanlar suçsuzsa işlerine dönmeleri ve devletin milletiyle kucaklaşması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü bu yeni kutuplaşmalara sebep olur. Bu nedenle devlet halkını birleştiricidir. Siyasi iktidarların bu anlamda adım atması gerekir. Adaletin muhakkak ki tecelli etmesi gerekir. Her ne olursa olsun insanlar hata yapabilir bu hataların neticesinde de suçu varsa cezasını çeker. Bizim adaletten sapmamamız gerekir. Toplumuzda bu alanda ciddi mağduriyet yaşayan insanlarımız vardır. Bunların yeniden işlerine dönmesi gerekir. Ülkenin bu darbelerle birlikte mağdurlarını da tedavi etmesi gerekir. Benim buradan çağrım şudur her ne olursa olsun bu ülkede yaşayan herkes bizim vatandaşımızdır. Biz yaraları derinleştirmek yerine yaraları pansuman etmeliyiz. İnsanlara yeniden bu ülke adına aidiyet duygusu yerleştirmeliyiz.”

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Özay İlhan, “Allah bu ülkeyi tekrardan bu darbelerle andırmasın. Bu ülkede çözülmeyecek problem olmadığını biliyoruz. Herkes bir araya gelerek konuşarak çözüm üretmesi adına birleştirici bir adım atılmasını biz yetkililerden bekliyoruz. Türkiye’de ki tüm farklı görüşlerdeki bütün siyasi partilerin bir masa etrafında toplayıp yeniden birlik beraberlik ruhunun yeniden bu oluşturulmasını istiyoruz inşallah bu 15 Temmuz da vesile olur.” Dedi.

Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem