ÖNDER Başkanı Akan’dan Yargıtay kararına destek

İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) Van Şube Başkanı Mehmet Emin Akan, “28 Şubat’ın vesayetçi zihniyetine yönelik verilen müebbet hapis cezalarının Yargıtay tarafından onanmasıyla adalet tecelli etmiştir” dedi.

Van Haberleri 11.07.2021 15:24:21 0
ÖNDER Başkanı Akan’dan Yargıtay kararına destek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.07.2021 15:24

İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) Van Şube Başkanı Mehmet Emin Akan, “28 Şubat’ın vesayetçi zihniyetine yönelik verilen müebbet hapis cezalarının Yargıtay tarafından onanmasıyla adalet tecelli etmiştir” dedi.

Başkan Mehmet Emin Akan, İmam Hatipliler Derneği olarak 28 Şubat Postmodern Darbesi’yle başlayıp yakın geçmişe kadar sistematik bir şekilde uygulanan hukuksuzlukları takip ettiklerin belirtti. 28 Şubat 1997’de Müslümanlara ve İslam’a ait her tür değer ve sembollere saldıran vesayetçi zihniyetin imam hatipler üzerindeki olumsuz etkisinin görmezden gelinemeyeceğini ifade eden Akan, 28 Şubat’ın vesayetçi zihniyetinin yargılandığı davaları takip ettiklerini kaydetti. Akan, “İmam Hatipliler Derneği olarak 28 Şubat Postmodern Darbesi’yle başlayıp yakın geçmişimize kadar sistematik bir şekilde uygulanan hukuksuzluklara ilişkin adli süreci yakından takip etmekteyiz. Vesayetçi zihniyetin imam hatip okullarımızın kapatılması, üniversiteye girişte katsayı uygulaması, kamusal alanda başörtü yasağı, iş adamlarına karşı baskı ve yıldırma politikaları, medya eliyle yürütülen operasyonlar ve mesnetsiz verilen mahkûmiyetler gibi haksızlıklarla bin yıl sürdürmeyi düşündüğü süreç, milletimizin iradesiyle seçilen inanmış kadrolarca durdurulmuş ve sorumlular hukuk önünde hesap vermişlerdir. Bu kapsamda imam hatip okullarımızın ve mensuplarının temel haklarını hiçe sayarak milyonlarca gencin idealini çalan ve hayatlarının en kıymetli bölümünün zayi olmasına neden olan bazı kişilerin hukuk önünde verdikleri hesap nihayete ermiş ve bu şer odakları hakkında verilen müebbet hapis cezalarının Yargıtay tarafından onanmasıyla adalet tecelli etmiştir. Esasında ülkemizin geleceğini ipotek altına almaya çalışan şer odakları, milletimizin vicdanında çoktan mahkûm olmuşlardır. Milletimizin geleceği ve nesillerimizin yetişmesi için önemli hizmetleri ifa eden imam hatip okullarımız, tarih boyunca olduğu gibi bugün de hukukun yanında, haksızlığın karşısında olmaya devam edecek, hak ve hukuk mücadelesini azim ve kararlılıkla sürdürecektir. Bizler İmam Hatipliler Derneği olarak temel insan haklarını hiçe sayan vesayet odaklarının hak ettikleri cezayı hukuk önünde er ya da geç ama mutlaka alacaklarına inanıyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Devre arasına kadar en iyi sonuçları almak istiyoruz"


Van Spor

Elazığlı sporcu Emre Kara milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlikte zirveyi sevdi


Van Spor

Erzurum GSİM spor salonlarında tatlı antrenman


Van Spor

Erzurumspor’da gençlere imza attırıldı


Van Spor

Başkan Dal; "Tertemiz bir futbol istiyoruz"


Van Spor

Elazığlı sporculardan su topunda büyük başarı


Van Spor

TFF 3. Lig’de 10. Hafta: Yeşilyurtspor’un rakibi Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Arnavutköy’ü konuk edecek


Van Spor

2025 satranç turnuvası tamamlandı


Van Spor

Geçen yıl Elazığ’ı temsil ettiler, şimdi yeni şampiyonaya hazırlanıyorlar


Van Spor

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Ajax deplasmanında


Van Spor

Elazığspor-Ankaraspor maçı biletleri satışta


Van Spor

Sivrice’de "Atatürk ve Gençlik Koşusu" coşkusu


Van Spor

U15 Okçuluk bölge müsabakaları şampiyonu Elazığ


Van Spor

Elazığsporlu Maksut’un annesi hayatını kaybetti


Van Spor

Hem okuyorlar hem buz pateni öğreniyorlar


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Bandırmaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ