Okullar yükümlü eliyle güzelleşiyor

Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde denetimli serbestlik tedbiri altındaki yükümlüler, okulları boyayıp duvarlara resimler çiziyorlar.

Van Haberleri 21.01.2019 12:02:08 0
Okullar yükümlü eliyle güzelleşiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.01.2019 12:02

Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde denetimli serbestlik tedbiri altındaki yükümlüler, okulları boyayıp duvarlara resimler çiziyorlar.

Van’da denetimli serbestlik tedbiri altındaki 40 yükümlü, okullarda temizlik yaparak, duvarlara resimler çiziyor. İpekyolu ilçesindeki Atatürk Anadolu Lisesinde bir araya gelen yükümlüler, adeta hünerlerini sergilediler. Yükümlülerin çalışmalarını yerinde inceleyen Van Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Van Vali Yardımcısı Sinan Aslan, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, uygulamanın önemine değindiler. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde böyle bir uygulamanın başlatıldığını ifade ederek, “Protokol gereğinin taşraya yansıması olarak Van Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından oluşturulan 40 kişilik mobil ekip tarafından Atatürk Anadolu Lisesinde yapılan boya ve temizlik çalışması için bulunuyoruz. İnşallah önümüzdeki zamanda bu çalışma artarak devam edecektir. Burada özellikle denetimli serbestlikten yararlanan yükümlü arkadaşların tekrardan ailelerine ve topluma kazandırılması amacıyla yapılan çalışmaların somut bir örneğini görmekteyiz. Ben burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk ise, “İpekyolu Belediyesi olarak Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile birlikte yapmış olduğumuz protokol kapsamında 1,5 yıldan beri gerek çevre temizliğinde gerekse okul ve cami temizliklerinde denetimli serbestlikten faydalanıyoruz. Denetimli serbestlik kapsamındaki kişiler, belediyenin çevre ve okul temizliğinde destek oluyorlar. 15 tatilde de yeniden başlatılan uygulama ile inşallah tüm okullarımızı ve camilerimizi temizleyeceğiz. Bu kapsamda hem denetimli serbestlik kapsamında yükümlülerimiz hem rehabilite olacaklar hem topluma kazandırılmış olacaklar hem de okullarımız ve çevremiz daha temiz olacaktır. Ben bu anlamda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Denetimli serbestlik uygulamasının her anlamda güzel olduğunu ifade eden Fatih Şahin isimli yükümlü de, “Burada resim çiziyorum, ayrıca mandala ve ahşap sanatıyla ilgileniyorum. İsteğimiz denetimli serbestlik süresinin uzun olmasıdır. Çünkü mahkumların cezaevinde yatacağına, burada sanatını icra etmesi ve topluma yararlı bir işte çalışması, hem kendi açısından hem kamu açısından hem de ailesi açısından daha yararlıdır. İnşallah dileklerimiz ilgili yerlere gider ve denetimli serbestlik uzar. Denetimli serbestlikten memnunum. Cezaevinde olacağıma hiç değilse ailemin yanındayım. Akşam evime gidebiliyorum, işlerimi yapabiliyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ