Necdet Takva istifa kartını açtı

Van Ticaret ve Sanayi Odalsı seçimleri öncesinde meslek gruplarının oluşması ile ilgili usulsüzlüklerin olduğu ve müfettiş incelemesinde ortaya çıktığı iddiaları üzerine Başkan Necdet Takva isitfa kartını ortaya koydu.

Van Haberleri 20.03.2018 10:52:32 0
Necdet Takva istifa kartını açtı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Meslek gruplarının oluşturulması ile ilgili olarak odaya kayıtlı 131 üyeden 76'sının farklı meslek gruplarında olduğunun müfettişler tarafından tesbit edilerek düzeltilmesinin istenmesi üzerine üzerine gündem meslek komitelerinin genelinde aynı oranda usulsuzlük yapıldığı iddiaları ile hareketlendi.

Gündemdeki iddialara Van FM'de yayınlanan gündem programında cevap veren Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, "Mevcut meslek grubunu kendilerine yakın seçmenlerden oluşacak şekilde ayırmak suretiyle meslek gruplarının oluşturulması ve bu doğrultuda tüm meslek gruplarının incelenmesi talep edilmiştir. Müfettişler incelemelerini yaptılar. Yapılan incelemede uygunsuzluk tespit edilmemiştir denildi. Yine mevcut meslek grubu vergi dairesi kayıtlarına göre bulunması gereken üyeler konusunda müfettişler 5000 üyeli bir seçmen listesinde yapılan araştırmada 76 üyede değişiklik olduğunu tesbit etmiştir. Bu 76 üye ile ilgili gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiği bize söylenmiştir. Biz de gereğini yapacağız. Kaldı ki bunu biz yapmıyoruz. Bunu odalar birliğinin grup değişikliğini onayladıktan sonra üyelerin gruplara ayrılması sürecinde teknik olarak sistemsel bir süreçtir. Bunu ben yapmıyorum ki. Ben zaten 76 üyenin kim olduğunu bile bilmem. 76 firma seçim sonucunu değiştirir bir şeymidir. Ben 76 firmayla seçimi kazanacaksam istifa ederim.’’ dedi.

Kaynak: vanfmhaber.com


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem