Necdet Takva, "Bakkallar Odası ne ise Van TSO’da odur"

Basın mensupları ile sabah kahvaltısında bir araya gelen Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, odayı pasif olmakla eleştirenlere “Van TSO da bir dernek gibidir. Bakkallar odası ne ise Van TSO odur” diyerek cevap v

Van Haberleri 1.03.2020 14:08:26 0
Necdet Takva, "Bakkallar Odası ne ise Van TSO’da odur"
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Bazı basın yayın organlarının ve sosyal medya kullanıcılarının Van TSO’nun etkisini gösteremediği yönünde yaptığı eleştiriler üzerine konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, “Van TSO bir dernek gibidir, Bakkallar Odası ne ise Van TSO da odur” diyerek asli görevlerinin üyelerinin hak ve menfaatlerini savunmak olduğunu söyledi.

VAN TSO’DA BİR MESLEK ODASIDIR
Van TSO’nun görevleri hakkında bilgiler veren Necdet Takva, “Van Ticaret ve Sanayi Odası bir dernek gibidir. Yasayla kurulmuş, özel mevzuatça belirlenmiş görevleri olan, bir meslek odasıdır. Türkiye’de tüccar ve sanayicinin Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde örgütlediği 365 oda/borsa var. Bunun yanı sıra binlerce esnaf odası var. Onlar da aynıdır. Mimarlar, eczacılar, inşaatçılar gibi çok sayıda örgütlü oda var. Yarı kamu, yarı sivil yapılardır bu kuruluşlar. Her mesleğin Türkiye’de örgütlendiği ve şemsiyesinin altına girdiği meslek odaları var. Bizde böyle bir kuruluşuz. Bakkallar Odası neyse Van TSO’da odur. Bakkalın tanımı farklıdır, tüccar ve sanayicinin tanımı farklıdır. Sonuç olarak diğer odalar neyse bizde aynıyız.” dedi.
 
GÖREVİMİZ ÜYELERİMİZİN HAK VE MENFAATLERİ KORUMAKTIR
Asli görevlerinin üyelerinin hak ve menfaatlerini korumak olduğunu söyleyen Necdet Takva, “Van’da 19 tane esnaf odası var. Bizde bunlardan biri gibiyiz. Peki, biz ne yapıyoruz ve ne yapmalıyız? Bizim görevimiz şudur; Etki alanımızda bulunan yerlerde ticareti ve sanayiyi geliştirmek, yatırım ortamını iyileştirmek ve istihdam sağlamak için çalışan bir meslek odasıyız. Görevimiz budur. Şehrimizi zenginleştirmenin derdindeyiz. Bunu yaparken de bazı zorluklar ile karşılaşıyoruz. Şehrimizi kötüleyerek yatırımcı davet edebilir miyiz? İnsanlara buraya gelmeyin her şey çok kötü diyemeyiz. Biz şehrimizi çok iyi tanımlamalıyız, eksikleri tamamlamalıyız. İnsanları buraya yatırım yapamaya davet etmeliyiz. Bunu yaparken de insanın inancına, şekline, şemaline bakamayız. Görevimiz gereği, üyelerimiz onların hak ve menfaatini korumamızı bekler ve bunu söyler. Bizden bunun dışında başka bir şey beklenmelidir? Bizim yapacağımız budur.” dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem