Naif Balandi: “Türkerler Holding, bölgenin en büyük istihdam gücüdür”

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Van Şube Başkanı ve Türk-İş Van Temsilcisi Naif Balandi, Türkerler Holding’in bölge ekonomisine ve istihdama büyük katkıları olduğunu söyledi.Türkerler Holdinge bağlı VEDAŞ v

Van Haberleri 1.03.2019 16:54:54 0
Naif Balandi: “Türkerler Holding, bölgenin en büyük istihdam gücüdür”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.03.2019 16:54

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Van Şube Başkanı ve Türk-İş Van Temsilcisi Naif Balandi, Türkerler Holding’in bölge ekonomisine ve istihdama büyük katkıları olduğunu söyledi.

Türkerler Holdinge bağlı VEDAŞ ve VEPSAŞ şirketlerinin Van için bir değer ve önemli bir şans olduğunu ifade eden Naif Balandi, “İki yılda bir sendikamız ile Türkerler Holding arasında toplu iş sözleşmesi yapılmaktadır. Sözleşme sonucunda VEDAŞ ve VEPSAŞ şirketlerinde çalışan 2 bin 200 kardeşimizin sözleşmesini yenilemiş olacağız. Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker Bey ile Ankara’da yaptığımız görüşmeler oldukça olumlu geçti. Geçtiğimiz yıllarda da gördük ki Türkerler Holding, çalışanlarına sonuna kadar sahip çıkmaktadır. Toplu iş sözleşmemizde herhangi bir sorun çıkacağını düşünmüyorum” dedi.

“Yapılan hizmetler devrim niteliğindedir”

35 yıllık sendikacılık geçmişi olduğunu ifade eden Balandi, “Özelleşme sonrasında batı standartlarında hizmet almaya başladık. Devlet dönemlerinde bile halkımıza Türkerler Holding kadar kaliteli hizmet verilemiyordu. Geçmişte siyasiler kendi çıkarlarını ön planda tutuyordu, ama şu an ülkemizin ve bölgemizin menfaati için Türkerler Holding elinden gelen tüm gayreti fazlasıyla göstermektedir. Önceki yıllarda katıldığımız toplantılarda ilimizin en önemli sorunu olarak görülen elektrik arızaları artık gündem olmaktan çıktı. VEDAŞ ve VEPSAŞ şirketlerinin özelleşme sonrasında yaptığı çalışmalar devrim niteliğindedir. Örneğin, eskiden 186 arıza ihbar hattında bir personel görev yapar, ona da ulaşmanız da zaten mümkün olmazdı. Şimdi ise kurulan çağrı merkezinde 110 personel görev yapmaktadır. Vatandaşlarımız artık rahatlıkla 186’ya ulaşabiliyor. Hem hizmet kalitesi hem de istihdam artmış oldu. Türkerler Holding, Van’ımızın ve bölgemizin gelişimi için tüm gayretiyle çalışmaktadır” diye konuştu.

“Türkerler Holding, bölge ekonomisine büyük katkı yapıyor”

Van’a ve bölgeye önemli yatırımlar yapan Türkerler Holdinge yeterli desteğin verilmediğini vurgulayan Balandi, “Özellikle yerel yönetimler ve bazı kamu kurumlarının elektrik ücretlerini ödemede sıkıntı yaşattığını biliyoruz. Bir de kaçak elektrik kullanımındaki aşırılık var. Türkerler Holding tarafından yapılan milyonluk yatırımlar bizlerin ödediği faturalar sayesinde gerçekleşiyor. Yatırımların sürdürülebilir olması ve bölgemizin gelişimine katkının devam edebilmesi için herkesin gereken hassasiyeti göstermesi gerekmektedir. Bölgenin en büyük istihdam gücü olan Türkerler Holdinge destek olmalıyız” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ