Murat Bahadır Akkoyunlu; “Bazı ülkelerin ismi var, ama ülke değildir”

Her hafta Salı günü Vangölü TV ekranlarında yayınlanan Gazeteci Ziya Türk’ün hazırlayıp sunduğu Oyun Kurucu Programının bu haftaki konuklarından Siyaset bilimci Yazar Murat Bahadır Akkoyunlu önemli açıklamalar yaptı.

Van Haberleri 29.12.2021 18:06:31 0
Murat Bahadır Akkoyunlu; “Bazı ülkelerin ismi var, ama ülke değildir”
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bazı ülkelerin isminin olduğunu, ama küresel çetelerin emrinde olduğunu dile getiren Akkoyunlu, “Bakın Almanya diye bir ülke aslında yok. Çünkü onların emrine girmiştir. Japonya da öyle. Bu ülkelerin aslında milli birer ordusu yoktur. Bakın İngiltere, AB’den ayrılarak, kendini bağımsız bir kimliğe taşıdı. Brexit ile AB’den ayrılan İngiltere, kısa bir zaman içinde Türkiye ile yeni anlaşmalar imzaladı. Eskiden olmuş olsa, aynı anlaşmaları imzalayabilirler miydi?” ifadelerini kullandı.

Dünyanın sekiz ayrı bölgesinde küresel çetenin filoları olduğunu, dünya ticaretinin bunların elinde olduğunu anlatan Akkoyunlu, “İlaç, enerji, petrol gibi birçok şey dolarla alınıp satılır. Dolar kullanılmazsa çete hemen onların başına çöker. Küresel çete herkese bir sınır çizer. Eğer devletlerin başındakiler onları dinlemezse, o devletlerde darbeler olur veya liderlere had bildirilir. Mustafa Kemal Atatürk’ten, Menderes’e, Özal’a, Erbakan’a, Yazıcıoğlu’na, Erdoğan’a kadar benzer uygulamalar yapıldı. Ya öldürüldüler, ya darbelerle aşağı çekilmeye çalışıldılar. Bakın dolar; 1971 yılından beri karşılıksız basılıyor. FED, istediği kadar basıyor. Dolar İsrail’de de basılıyor. Mesela Türkiye’ye kamyon dolusu dolar getirilip, Fetöşün buradaki işten atılmış, parasız kalmış veletlerine dağıtılır. Adamlar istediği işleri yapmak için her yolu deniyor” dedi.

“KÜRESEL ÇETENİN ÇÖKEMEDİĞİ YOLLAR VARDIR”

Küresel çetenin çökemediği bazı yolların olduğunu anlatan Akkoyunlu, “Çin’deki birçok büyük şirketin, aslında Çin devletine ait olmadığını biliyoruz. Tasarrufu dolar cinsinden. Ama şimdi Çin Devleti, kurtuluşunu İpekyolu’nda arıyor. Çin’den başlıyor, Türk devletlerinin coğrafyasından geçiyor, Türkiye’den geçiyor, Avrupa’dan, İngiltere’ye geçmek istiyor. Küresel çete bu yola konamıyor. Bunu Afganistan’la kesmek istediler, ama başaramadılar. Sonra DEAŞ, (İŞİD) ortaya çıkardılar. Ama ABD Başkanı Trump ne dedi, ‘DEAŞ’IN, Obama zamanında, Amerika’da kurulduğunu’ söyledi. Bu iftiraysa, onu da Trump söylemiştir” diye konuştu.

Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem