Muradiye Şelalesi’nde bahar temizliği

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde okuyan ve Ahbap Derneği üyesi olan 40 kişilik bir grup, ‘Kirletme Temizle’ sloganıyla Muradiye Şelalesi’nde bahar temizliği yaptı.

Van Haberleri 28.04.2019 10:50:57 0
Muradiye Şelalesi’nde bahar temizliği
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.04.2019 10:50

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde okuyan ve Ahbap Derneği üyesi olan 40 kişilik bir grup, ‘Kirletme Temizle’ sloganıyla Muradiye Şelalesi’nde bahar temizliği yaptı.

Yılın her döneminde farklı güzelliğe bürünen Muradiye Şelalesi, yaz ve kış mevsimlerinde binlerce yerli ve yabancı turist misafir ediyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde okuyan ve Ahbap Derneği üyesi olan 40 kişilik bir grup da, ilkbahar mevsimi nedeniyle Muradiye Şelalesi’nde temizlik yaptı. Ahbap Derneği Başkanı Rezzan Atlı; Ahbap Derneği’nin Türkiye’nin 70’e yakın şehrinde faaliyet gösterdiğini belirterek, “Amacımız beraber yardımlaşma ve bir farkındalık oluşturmaktır. Bugün de Muradiye Şelalesi’ndeyiz. Etkinliğimiz farkındalık oluşturma etkinliğidir. Muradiye Şelalesi’nde her gün birçok piknik yapılıyor ve yapılan pikniklerde maalesef çöpler yere atılıyor ve çevre kirletiliyor. Biz bugün buna değinmek istedik. Umarım piknikçiler bizi görür, artık etrafı kirletmezler diye düşünüyorum” dedi.

Ziraat Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Rojbin Çevik ise, Muradiye Şelalesi’nde temizlik yapmak için geldiklerini söyledi.

Veteriner fakültesi öğrencisi ve Dernek Başkan Yardımcısı İrfan Kılıç da, asıl amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu ifade ederek, “Bu ekiple tüm Türkiye’yi temizleyemeyeceğiz. Bu yüzden insanları farkındalığa, temizliğe davet ediyorum. Biz doğayı koruyalım ki gelecek nesillerimize güzel miraslar bırakalım. ‘Kirletme Temizle’ sloganıyla bize destek olabilirsiniz” diye konuştu.

Dernek üyeleri tarafından toplanan çöpler ise belediye ekipleri tarafından alındı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ