Mülteciler Van'a korona virüs bulaştırdı mı?

İhbarların Van'a kaçak düzensiz göçmen girişini azalttığını söyleyen Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, "Yaptığı ihbarlar ile kaçak göçmen girişinin azalmasına ve insan kaçakçılarının korona virüs bulaştırmasına engel ol

Van Haberleri 15.04.2020 11:52:32 0
Mülteciler Van'a korona virüs bulaştırdı mı?
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL/ Ziya Türk'ün Haberi

Daha önce aylık binin üzerinde kaçak düzensiz göçmenin yakalandığı Van’da, vatandaşın korona virüs kaygısı ile yaptığı ihbarlar insan kaçakçılığını azalttı.

Düzensiz göçmenlerin geçişleri ve korona virüs bulaştırma riskleri hakkında Van Postası Gazetesi'nin sorularını cevaplayan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, düzensiz göçmenlerin kaynağı olduğu hiç bir korona virüs vakası bulunmadığını söyledi.

Sınırdan düzensiz göçmen girişlerinin en alt düzeye indiğini belirten Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, insan kaçakçılığı ile mücadelede ihbar ederek veya kaçakçılara engel olarak destek olan herkese teşekkür etti.

“İNSAN KAÇAKÇILARI ENGELLENMEYE DEVAM EDİLSİN”
İnsan kaçakçılığı yapanları engellemek için vatandaş tarafından verilen desteğin çok kıymetli olduğuna dikkat çeken Vali Bilmez, “Sınırda kaçak düzensiz göçmen geçişleri bu dönemde en aza indi. Çünkü korona virüs riski nedeniyle insan kaçakçılığı yapanlar üzerinde toplumsal bir baskı oluştu. İnsan kaçaklığının hayatlarını tehlikeye attığı ve hastalık bulaştırma riski olduğu için aileler kaçakçılık yapanlara tepki gösteriyor. Buna rağmen kaçakçılığa devam edenleri de ihbar ediyorlar. Bu nedenle sınır köylerimizden halkımızın da desteği ile düzensiz kaçak göçmen girişleri en az düzeye indi. Dolayısıyla sınır köylerimizde korona virüs vakası açısından bir sıkıntı oluşmadı” dedi. 

“İNSAN KAÇAKÇILIĞINA ENGEL OLAN VATANDAŞLARA TEŞEKKÜR”
Düzensiz kaçak göçmenlerden bulaşma riski olan korona virüsten korunmak için, sınır köylerinde yaşayan vatandaşların gösterdiği duyarlığın devam etmesini isteyen Vali Bilmez, “Vatandaşlarımızın çevresinde insan kaçakçılığı yapmak isteyenlere engel olmaya çalışması, engel olamadıklarını ihbar etmesi çok değerli bir çabadır. Bu duyarlılık nedeniyle hem kendilerine hem de Van halkına korona virüs bulaşmasına engel oluyorlar. Başta sınır köylerinde yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere, düzensiz insan kaçakçılığı yapanları ihbar eden herkese teşekkür ediyorum. Bu sürecin korona virüs salgınını bulaştırmadan sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi, ihbarların kesintisiz devam etmesine ve insan kaçakçılığının engellenmesine bağlıdır” dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem