Tarih: 28.03.2019 12:03

Muhsin Aydın "İpekyolu’nda gençler ve kadınlar önceliğimiz"

Facebook Twitter Linked-in

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

‘Yaşanılabilir İpekyolu’ sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden AK Parti İpekyolu İlçe Belediye Başkan Adayı Muhsin Aydın,  her kesime hitap eden bir belediyecilik örneğini sergileyeceklerini, ancak gençler ve kadınlara pozitif ayrımcılık yapacaklarını anlattı.

 AK Parti İpekyolu İlçe Belediye Başkan Adayı Muhsin Aydın, Gazeteci Ziya Türk’ün Van FM’de hazırlayıp sunduğu Van’da Gündem Programın konuğu oldu. Yaklaşık iki aylık süre içerisinde yaptıkları seçim çalışmalarını değerlendiren Aydın, kendilerini halka anlattıklarını söyledi. 

Vatandaşın kendilerine ve projelere gösterdiği ilgiyi anlatan Aydın, “Kardeşçe yaşanılabilir İpekyolu diye sloganımız var. Her mahalleye girdim. Her kapıda güler yüz gördüm. Halkın her kesimi kendisini belediyede görecek. Belediye hizmetleri konusunda tespit ettiğimiz eksikleri tamamlayacağız” dedi. 

GENÇLERİN İŞSİZLİĞİNE ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ
Seçim kampanyası süresince ev ev dolaştıklarını, İpekyolu’nun 50 mahallesine gittiklerini söyleyen Aydın, “ 70 bin hanenin nerdeyse hepsine gittik. Gündüzleri, kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla tüm kademelerimizle bu ziyaretleri yapıyoruz. Akşamları ise ev, mahalle toplantılarını gerçekleştiriyoruz. Bu güne kadar vatandaşın yüzde 99 bizi güler yüzle karşıladı. Vatandaşla yaptığımız diyaloglarda en büyük sorunları işsizlik. Bizler de projemizi işsizlik üzerinde oluşturduk. Çok genç bir nüfusumuz var.  Bunun büyük çoğunluğu işsiz. Köye gittik aynı problem, şehre indik aynı problem. Hemen hemen her evde işsiz var. İlk üç projemizi işsizlik ve istihdam üzerinde kurduk. Daha yol gitmeyen köyler var. İpekyolu’nda halen asfaltlanmamış yollar var. Parke eksikliği var. Belediyecilik anlamında büyük eksikliği var. İmar sorunları var” dedi.

İSTİHDAM YARATAN PROJELER
İstihdama yönelik projelerinden bahseden Aydın, Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yapacakları projelerde 5 bin kişiye istihdam alanı yaratmayı planladıklarını ifade etti. Aydın “geri kalan projelerde ise 2 bin 500 kişiye istihdam alanı yaratacağız. Yaklaşık kırsal alanda kalmış 30 köyümüz var. Buraları tek tek dolaştık. Köydeki gençleri orada nasıl istihdam ederiz. Bunun üzerinde düşündük. Bu genellikle tarım, hayvancılık ile ilgili projelerdir. Ayrıca tekstil alanında projeler oluşturduk. Diğer projemiz ise mikro kredi projesidir. Faizsiz kredilelerle, özelikle ev hanımı ve gençlerin faydalanacağı bu proje ile kendi yetenekleri ile ilgili yatırım yapıp üretimler yaratabilirler. Örneğin bir genç 5 bin ila10 bin lira arasında bir bütçe ile kendisine bir atölye kurabilir. Bu krediyi bin kişiyle denemek istiyoruz. Başarılı olursa bunu devam edeceğiz. Diğer projemiz ise tarım ve hayvancılıkla ilgili. Köylerimizde çok sayıda boş tarım arazisi var. Köylü bunları ekecek ama makine ekipmanı yok, yada üretimini, satacak pazar yok. Bunlara olanak sağlayacağız” şeklinde konuştu.

SOSYAL BELEDİYECİLİK
Sosyal alandaki projelerini de anlatan Aydın, “İlçemizde yalnız yaşayan, kimsesi olmayan vatandaşlarımız var bunlar için güçsüzler Projesini oluşturduk. Desteği ihtiyacı olan bu insanlara her türlü yardımı sağlayacağız” dedi. Bir diğer projesinin ‘Botanik Park’ projesi olduğunu aktaran Aydı, “ilimizde bir botanik park yapmayı düşündük. 70 bin metrekarelik bir alanda bu parkı oluşturmayı planlıyoruz. Her şeyi ile doğal olan, içinde çeşitli hayvanların olacağı bir mesire alanı oluşturacağız. Bir diğeri ‘Millet Kırathanesi’ projemiz var.  Burada da sohbet odaları, bilgisayar odaları, kütüphane olacak. Çay içme alanları kitap okuma salonları olacak” dedi.

KAPALI SEMT PAZARLARI GELİYOR
Halkın ihtiyaçlarını karşılayan projelere de ağırlık verdiklerini aktaran Aydın, “Sahil kompleksi projemiz var. Orada öncelikli olarak gölün o alanlarını temizleyeceğiz. Etrafında çok güzel sahil bandı projesi ile insanlarımızın dinleneceği, bahçeler ile sahil komplekslerini oluşturacağız. Yürüyüş alanları olacak, yeşil alan oluşturacağız. Halkımızın denizi seyredip dinlenebileceği alanları oluşturacağız. Gümüş işçiliğin hem yapılacağı hem de satılacağı sarraflar çarşısını oluşturacağız. Bunu kale civarında oluşturmayı düşünüyoruz.  Diğer projemiz ise ‘Hanımlar Lokali’ projesidir.  Halk eğitim merkezli destekli, el sanatları gibi mesleki kursların yapılacağı bir yer olacak.  Daha sonra kapalı semt pazarları oluşturacağız. Haftanın bir günü Pazar diğer günler ise otopark ya da çeşitli aktivite alanları oluşturacağız. Diğer bir projemiz ise halk ekmektir. Vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve ekonomik şekilde unlu mamullerden faydalanmasını sağlayacağız. Burada fabrikası ve satış noktalarıyla birlikte 300 kişiye istihdam sağlanacak. Burada hem belediye kazanacak hem halk kazanacak” diye belirtti. 

SAĞLIKLI, KÜLTÜRLÜ EĞİTİMLİ NESİLLER İÇİN 
Gençlere ve ailelere yönelik projeler oluşturduklarını ifade eden Aydın “ilçemizde yaşam merkezlerini oluşturacağız. Kültürel etkinliklerin olduğu, konferansların, toplantıların yapılacağı yerler olacak.  Spor salonların, kültürel kursların olacağı yer olacak. Her mahalleye modern spor tesisi kurmayı planlıyoruz. Orada her çeşit spor faaliyetini kapsayacak. Gittiğimiz her köyde gençler, bizden spor sahası istedi. Mahalle konaklarımızı yapacağız. Burada yaşlılarımızın, emeklilerimizin oturup sohbet edeceği mahalle konaklarımız olacak. Bir diğer projemiz ise 7/24 açık olacak halk kütüphanesidir. İlçemizde eksik olan bir yerdi. İçinde her türlü kitabı bulacağı, derslerini yapabileceği, modern bir kütüphanesi olacak. Bir diğeri ise yöresel ürünler çarşısı projesidir. İlimiz yöresel ürünlerde zengindir.  Diğeri aş evi projemizdir. Burada yardıma muhtaç aileler var, özelikle tek başına kalan yaşlılarımız var. Yemeğini yapamayan yardıma muhtaç olanlara yemek ihtiyacını karşılayacak. Seralarda kullanılmak üzere güneş enerji sistemlerini seralara sağlayacağız. Güneşi bol bir ilimiz var ama kullanamıyoruz” ifadeleri kullandı.
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —