Muharrem Taş'ın avukatından karara itiraz

Van'ın Gürpınar ilçesinde yolların kardan kapalı olması nedeniyle hastaneye kaldırılamadığı için yaşamını yitiren 2 yaşındaki Muharrem Taş'ın ölümünde hiçbir görevlinin ihmali ve kusurunun bulunmadığı kararına ailenin avukatı

Van Haberleri 12.01.2018 16:18:26 0
Muharrem Taş
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.01.2018 16:18

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Muharrem Taş'ın 2 Şubat 2014'te yolların kardan kapalı olması nedeniyle hastaneye kaldırılamaması sonucu hayatını kaybetmesinde ihmali olduğu iddia edilen 112 Acil Komuta Merkezi, jandarma ve dönemin özel idare çalışanları hakkında, "taksirle ölüme neden olmak" ve "görevi kötüye kullanmak" suçlarından yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Müşteki ve dosyada ihmali bulunduğu öne sürülen kurumlardaki görevlilerin ifadeleri ile bilirkişi raporlarını alan başsavcılık, şüpheliler hakkında kovuşturmanın yapılmasına yer olmadığı kararına Taş ailesinin avukatı Murat Timur itiraz etti. Van Adliye Sarayı önünde bir açıklamada bulunan Timur, dosyanın bugün Van Cumhuriyet Başsavcılığının kovuşturmaya yer olmadığına dair kararıyla sona erdiğini ifade ederek, “Bu dosya bu şekilde bitmeyecek. Biz hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.
 

“Savcının yapması gereken bir takım değerlendirmeleri, bilirkişi yapmış”
 

Dosyada kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın temel gerekçesinin bilirkişi raporuna dayandırıldığının altını çizen Timur, “Yaklaşık bir ay önce alınan bir bilirkişi, raporunda bizim sorumluluğu olduğunu düşündüğümüz kamu görevlilerinin bir sorumluluğunun olmadığına dair hukuki bir takım değerlendirmeler yapmış. Ancak şunu ifade edeyim, bir bilirkişi heyeti hakime kanaat getirecek, yol gösterecek hukuki mütalaa veremez. Burada hukuki bir takım değerlendirmeler yapmış. Özellikle soruşturmayı yürüten savcının yapması gereken bir takım değerlendirmeleri, bilirkişi yapmış. Bilirkişinin bu değerlendirmelerini de cumhuriyet başsavcılığı gerekçe gösterip, olayda hiçbir kamu görevlisinin kusurunun olmadığını ifade etmiş, ama soruşturma dosyasında da bir takım tespitler yapmış. Sağlık Bakanlığının elinde gece görüşlü ambulans bulunmadığı, yine kar paleti araçların arızalı olduğu, diğer taraftan mezranın bulunduğu yerde yolun açılmasının çok uzun bir zaman alacağı, tam da bizim söylediğimiz bunlar zaten. Bir devletin bir takım araçları bulunur. Devlet bu araçlarla, bu organizasyonlarla devlettir ve diğer kurumlardan farklıdır. Burada devletin bir kısım kurumunun devlet için gerekli olan araç ve teşkilatı iyi bir şekilde kurmadığından dolayı burada ihmalin olduğunu açıkça söylemek gerekiyor. Burada bir kısım kamu görevlisinin çok açık ve net ihmali bulunmakta. Biz bu ihmale karşı ilgililer hakkında dava açılması için de, Van Cumhuriyet Başsavcılığının kovuşturma kararına da önümüzdeki hafta itiraz yapacağız. Buradan belki bir sonuç çıkmaz ama gerek Anayasa Mahkemesi gerek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine de bu olayın sorumluları mahkemeye çıkana kadar hak arayışlarını sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

Erzurumspor FK-Manisaspor FK maçının ardından


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 1 - Erciyes 38 FSK: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 - Niğde Belediye Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 8 - Manisa FK: 1


Van Spor

Başkan Sekmen’e Erzurum temalı forma


Van Spor

Yeşilyurtspor Teknik Direktörü Murat Yıldırım: "Takım henüz yüzde 60 seviyesinde"


Van Spor

Tahkim Kurulu’ndan 24Erzincanspor dosyalarında karar


Van Spor

Dünya’nın yıldızları Palandöken’de yarışıyor


Van Spor

ETÜ’lü Damla Köse Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazandı


Van Spor

Erzurum’da FIS SBX Snowboard Dünya Kupası heyecanı


Van Spor

TFF Futsal Ligi Tatvan Etabı devam ediyor


Van Spor

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ