Müdür Görentaş'tan 'Damızlık Düve Üretim Merkezi' müjdesi

Van Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Görentaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2016 yılı içerisinde Milli Tarım Projesi kapsamında kurulacak damızlık düve merkezleri yatırım programına Van’ın da alın

Van Haberleri 2.06.2017 15:23:33 0
Müdür Görentaş
Tarih: 01.01.0001 00:00

Konuya ilgili açıklamalarda bulunan Van İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Görentaş, “Bilindiği üzere ilimiz, iklim yapısı ve çayır-mera varlığı ile hayvancılıkta Türkiye’nin önde gelen illerindendir. İlimizin yatırım kapsamına alınması ve damızlık düve merkezlerinin kurulacak olmasının mutluluğunu yaşıyorum. Kurulacak bu merkezler ile ülkemizin ihtiyaç duyduğu damızlık gebe düvelerin ilimizden karşılanması, et ve süt üretiminde verimliliğin ve kalitenin artmasının yanında, bu merkezlerin ilimizde ciddi bir istihdam sağlayacağına inanıyorum” dedi.

 

Bakanlar Kurulu kararında hibe desteği verilecek yatırımların kapsamına da değinen Görentaş, "Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine üye, TÜRKVET sistemine en az 3 yıl kayıtlı aktif sığır işletmesi olan gerçek ve tüzel kişi üreticilerin, bireysel veya bir arada yapacakları, 500 baş kapasiteye sahip, projeli sütçü, etçi veya kombine saf ırk damızlık düve üretimi ve ticari gebe düve satışı için sağlık sertifikasına sahip yeni işletme kurulması veya mevcut işletmelerin kapasitelerinin 500 baş üzeri olacak şekilde artırılması ve bu işletmelerin rehabilitasyon yatırımlarını kapsar. Desteklemeden yararlanmak isteyen yetiştiriciler 2017 yılı için Van İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne 1 Haziran-3 Temmuz 2017 tarihleri arasında başvuruda bulunabilirler” diye konuştu.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem