Miyazaki için kitap yazan Karakuş’a Van TB Başkanı Süer’den plaket 

Van'da organik tarım teknikeri Dünya Karakuş, kentte 2011 yılında meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde, otel enkazının altında kalarak yaşamını yitiren Japon yardım gönüllüsü Dr. Atsushi Miyazaki için hikâye kitabı yazdı

Van Haberleri 21.11.2019 13:45:21 0
Miyazaki için kitap yazan Karakuş’a Van TB Başkanı Süer’den plaket 
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Karakuş, kendi imkânlarıyla bastırdığı 16 sayfalık 'Ölümsüz kahraman' isimli kitabının kapağında ise Miyazaki'nin çocukluk fotoğrafını kullandı.

Van, 2011 yılında 23 Ekim günü Richter ölçeğine göre 7.2, 9 Kasım’da ise 5.6 büyüklüğünde iki depremle sarsıldı. Depremlerde toplam 644 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 3 bin kişi de yaralandı. İki depremde, kent merkezinde 25 bina yıkıldı, yüzlerce konut ağır hasar gördü. Yaklaşık 100 bin nüfuslu Erciş ilçesinin ise neredeyse üçte birlik bölümü enkaz haline geldi. 

Aradan geçen 9 yılık sürede depremin izlerinin silinmesi için birçok çalışma yürütülürken, Van halkı Japon yardım gönüllüsü Miyazaki’yi de hiç unutmadı. İlk depremin ardından Van’a yardım etmek için gelen Japon arama kurtarma ekibindeki de Dr. Atsushi Miyazaki’nin adı da Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Van Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki toplantı salonlarında yaşatılmaya başlandı. 

TOBB KGK üyesi Dünya Karakuş, 9 Kasım 2011 Van Depreminde vefat eden Dr.Atsushi Miyazaki'ye atfen yazdığı kitabının lansmanının ardından ilk ziyaretini Van Ticaret Borsasına gerçekleştirdi. Van TB başkanı Nayif Süer ziyarette Karakuş’a günün anısına plaket takdim etti.
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem