Minik yüzücülerin hedefi olimpiyatlara katılmak

Van’ın Başkale ilçesinde, ‘Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın, Haydi İlk Kulacı Atmaya Var Mısın?’ projesi kapsamında eğitime tabi tutulan minik çocuklar, hedeflerinin olimpiyatlara katılmak olduğunu belirtti.

Van Haberleri 10.07.2021 12:39:26 0
Minik yüzücülerin hedefi olimpiyatlara katılmak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.07.2021 12:39

Van’ın Başkale ilçesinde, ‘Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın, Haydi İlk Kulacı Atmaya Var Mısın?’ projesi kapsamında eğitime tabi tutulan minik çocuklar, hedeflerinin olimpiyatlara katılmak olduğunu belirtti.

Başkale’de daha önce parkların havuzlarında yüzen 6-12 yaş aralığındaki çocuklar, Aile Destek Merkezi (ADEM) tarafından ‘Başkale’de Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın, Haydi İlk Kulacı Atmaya Var Mısın?’ projesi kapsamında eğitime alındı. Sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde evlerinden alınan çocuklar, servisle Başkale Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzuna götürülüyor. Burada deneyimli antrenörler nezaretinde yüzme öğrenen çocuklar, yüzme öğrendikten sonra olimpiyatlara katılmayı hedefliyor.

Her platformda kendileriyle birlikte hareket eden ve desteğini esirgemeyen Kaymakam ve belediye Başkan Vekili Asım Solak’a teşekkürlerini sunan ADEM Koordinatörü Rabia Mühürci,”Başkale Kaymakamlığının başlattığı ADEM projesi kapsamında 6-12 yaş arasında 60 öğrenciye yüzme eğitimi başladı. Kaymakamımızın başlattığı bu projeyi aileler de, çocuklarda çok sevdi. İlk kez havuzla tanışan çocuklar çok mutlu. Projemize destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yüzme Antrenörü Evindar Aygün ise hedeflerinin tüm çocuklara yüzme öğretmek olduğunu belirtirken, ilk kez havuzda yüzdüğünü anlatan Sedat Karaaslan isimli çocuk da, ”Ben buraya yüzme öğrenmeye geldim. Daha önce hep parkların havuzlarında yüzüyordum. Burası çok güzel. Yüzmeyi öğrenip her zaman buraya geleceğim ve yarışmalara katılacağım” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ