Milletvekili Gülaçar’dan Van uçak seferleri ile ilgili açıklama

Ak Parti Van Milletvekili Osman Gülaçar, Son Günlerde Gündemden Düşmeyen Van’daki Uçak Seferleri İle İlgili Yazılı Bir Açıklama Yaptı.

Van Haberleri 7.07.2019 11:18:00 0
Milletvekili Gülaçar’dan Van uçak seferleri ile ilgili açıklama
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.07.2019 11:18

AK Parti Van Milletvekili Osman Gülaçar, son günlerde gündemden düşmeyen Van’daki uçak seferleri ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Milletvekili Gülaçar yaptığı açıklamada, “Kamuoyunun da son günlerde takip ettiği üzere Van uçak sefer sayısının azalması ve bilet fiyatlarının yüksekliği gündemde sıkça yer almaya devam ediyor. Farklı bir çok kesimden ve vatandaşlardan gelen bu şikayet ilk günden bu yana gündemimizde yer alan ve yakından ilgilendiğimiz en önemli günden maddelerinden birisi yer alıyor. Konuyla ilgili girişimlerimiz sürmekte olup kamuoyunun bilmesi gerektiği mevcut durumu da paylaşmak isterim” dedi.

Geçtiğimiz günlerde THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ile bir temasta bulundukları ifade eden Gülaçar, “Konu ile ilgili acil bir çözüm üretilmesi için bir kez daha temasa geçtik. Bilal bey konuyla alakalı teferruatlı bir bilgi paylaştı bizimle. Bildiğiniz üzere Mart ayında Boeing 737 Max 8 tipi uçağının düşmesi sonucu 157 yolcu hayatını kaybetti. Geçen yıl da Endonezya’da aynı tip uçağın düşmesi sonucu 189 yolcu yaşamını yitirdi. Boeing firması bu uçaklar için bir yazılım güncellemesi duyurdu. Dolayısıyla dünya genelinde bu uçaklar bakıma alında. Türk Hava Yollarına ait 24 uçak bu kapsamda bakıma alındığından, ülke genelinde sefer sayılarında bir problem yaşanıyor. Van, Erzurum ve Trabzon gibi kentlerdeki talepler medyaya yansıdı. Ancak birçok şehrimizde bu problemler yaşanıyor. Yaz aylarında artan talepler de havayolu şirketlerinin işini biraz daha zorlaştırdı. Biz Van uçuşlarına öncelik verilmesi ile ilgili talebimizi ilettik. Tamamen Boeing firmasından kaynaklı devam eden sorunun çözümü için bir süreye daha ihtiyacın olduğunu belirttiler bize. Bu noktada bizler de vatandaşlarımız ile aynı sıkıntıyı yaşadığımızı paylaşmak isteriz. Van vekilleri olarak geçtiğimiz hafta bizler de aynı sorundan dolayı bazı seyahatlerimizde sorunlar yaşadık. Bunun dışındaki diğer sıkıntıları da bir araya getirerek konuyu ilgili isimlere ilettik. Çok acil sevk edilmesi gereken hastalar için, THY Genel Müdürümüzden talepte bulunduk. Biletini satın almış bazı yolcularımızın izniyle, hastaları göndermek için THY bir inisiyatif aldı ve bu hastalarımızı gönderebildik. Ancak biz bazı milletvekili arkadaşlarımızla, geçtiğimiz günlerde Van’a taziye ziyaretinde bulunmak için girişimde bulunmamıza rağmen gidemedik. Bu problemi hepimiz yaşıyoruz, dolayısıyla çözümü için herkes elinden geleni yapmalı. Konu farklı yerlere çekilmemeli” diye konuştu.

Bu problemin yaşadığı ilk günden bu yana konu ile ilgilendiklerini ve ilgilenmeye de devam ettiklerini ifade eden Gülaçar, “Çünkü bizim görevimiz memleketimizle ilgili her bir problemde çözüm adına tüm kapıları zorlamak. Fakat hemşerilerimizin dikkatini çekmek istediğimiz bir husus var. Biz şehrimizle ilgili talep ve problemlerle ne kadar ilgilenirsek, bazı çevrelerin organize bir şekilde algı girişimlerine şahit oluyoruz. Bunlar üzücü durumlar. Şehrimizle alakalı bir taşın üstüne bir taş koyan kim varsa, desteklemeli, teşvik ve takdir etmeliyiz. Çeşitli platformlar aracılığı ile sabote etmeyi alışkanlık haline getiren çevrelerin şehrimizle alakalı yapıcı ve olumlu katkı sunacak çabaların içinde olmasını temenni ediyorum. Biz şehrimizin tüm kurumlarının taleplerinin çözümü için gayret ediyoruz. Parti ayırımı yapmaksızın tüm belediyelerimizin bakanlıklar nezdinde taleplerini karşılamak için yoğun çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz. Çünkü bu memleket bizim, biz de elimizden gelen tüm hizmeti yapmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ