Milletvekili Gülaçar’dan Van uçak seferleri ile ilgili açıklama

Ak Parti Van Milletvekili Osman Gülaçar, Son Günlerde Gündemden Düşmeyen Van’daki Uçak Seferleri İle İlgili Yazılı Bir Açıklama Yaptı.

Van Haberleri 7.07.2019 11:18:00 0
Milletvekili Gülaçar’dan Van uçak seferleri ile ilgili açıklama
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.07.2019 11:18

AK Parti Van Milletvekili Osman Gülaçar, son günlerde gündemden düşmeyen Van’daki uçak seferleri ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Milletvekili Gülaçar yaptığı açıklamada, “Kamuoyunun da son günlerde takip ettiği üzere Van uçak sefer sayısının azalması ve bilet fiyatlarının yüksekliği gündemde sıkça yer almaya devam ediyor. Farklı bir çok kesimden ve vatandaşlardan gelen bu şikayet ilk günden bu yana gündemimizde yer alan ve yakından ilgilendiğimiz en önemli günden maddelerinden birisi yer alıyor. Konuyla ilgili girişimlerimiz sürmekte olup kamuoyunun bilmesi gerektiği mevcut durumu da paylaşmak isterim” dedi.

Geçtiğimiz günlerde THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ile bir temasta bulundukları ifade eden Gülaçar, “Konu ile ilgili acil bir çözüm üretilmesi için bir kez daha temasa geçtik. Bilal bey konuyla alakalı teferruatlı bir bilgi paylaştı bizimle. Bildiğiniz üzere Mart ayında Boeing 737 Max 8 tipi uçağının düşmesi sonucu 157 yolcu hayatını kaybetti. Geçen yıl da Endonezya’da aynı tip uçağın düşmesi sonucu 189 yolcu yaşamını yitirdi. Boeing firması bu uçaklar için bir yazılım güncellemesi duyurdu. Dolayısıyla dünya genelinde bu uçaklar bakıma alında. Türk Hava Yollarına ait 24 uçak bu kapsamda bakıma alındığından, ülke genelinde sefer sayılarında bir problem yaşanıyor. Van, Erzurum ve Trabzon gibi kentlerdeki talepler medyaya yansıdı. Ancak birçok şehrimizde bu problemler yaşanıyor. Yaz aylarında artan talepler de havayolu şirketlerinin işini biraz daha zorlaştırdı. Biz Van uçuşlarına öncelik verilmesi ile ilgili talebimizi ilettik. Tamamen Boeing firmasından kaynaklı devam eden sorunun çözümü için bir süreye daha ihtiyacın olduğunu belirttiler bize. Bu noktada bizler de vatandaşlarımız ile aynı sıkıntıyı yaşadığımızı paylaşmak isteriz. Van vekilleri olarak geçtiğimiz hafta bizler de aynı sorundan dolayı bazı seyahatlerimizde sorunlar yaşadık. Bunun dışındaki diğer sıkıntıları da bir araya getirerek konuyu ilgili isimlere ilettik. Çok acil sevk edilmesi gereken hastalar için, THY Genel Müdürümüzden talepte bulunduk. Biletini satın almış bazı yolcularımızın izniyle, hastaları göndermek için THY bir inisiyatif aldı ve bu hastalarımızı gönderebildik. Ancak biz bazı milletvekili arkadaşlarımızla, geçtiğimiz günlerde Van’a taziye ziyaretinde bulunmak için girişimde bulunmamıza rağmen gidemedik. Bu problemi hepimiz yaşıyoruz, dolayısıyla çözümü için herkes elinden geleni yapmalı. Konu farklı yerlere çekilmemeli” diye konuştu.

Bu problemin yaşadığı ilk günden bu yana konu ile ilgilendiklerini ve ilgilenmeye de devam ettiklerini ifade eden Gülaçar, “Çünkü bizim görevimiz memleketimizle ilgili her bir problemde çözüm adına tüm kapıları zorlamak. Fakat hemşerilerimizin dikkatini çekmek istediğimiz bir husus var. Biz şehrimizle ilgili talep ve problemlerle ne kadar ilgilenirsek, bazı çevrelerin organize bir şekilde algı girişimlerine şahit oluyoruz. Bunlar üzücü durumlar. Şehrimizle alakalı bir taşın üstüne bir taş koyan kim varsa, desteklemeli, teşvik ve takdir etmeliyiz. Çeşitli platformlar aracılığı ile sabote etmeyi alışkanlık haline getiren çevrelerin şehrimizle alakalı yapıcı ve olumlu katkı sunacak çabaların içinde olmasını temenni ediyorum. Biz şehrimizin tüm kurumlarının taleplerinin çözümü için gayret ediyoruz. Parti ayırımı yapmaksızın tüm belediyelerimizin bakanlıklar nezdinde taleplerini karşılamak için yoğun çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz. Çünkü bu memleket bizim, biz de elimizden gelen tüm hizmeti yapmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ