Milletvekili Arvas: “Tarıma Dayalı İhtisas OSB’nin kuruluş protokolü onaylandı”

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, 3 bin 943 dekar alanda 40 bin büyükbaş hayvanın yetiştirileceği, direk ve dolaylı olarak yaklaşık 3 bin kişinin iş imkânı bulabileceği Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesine ait

Van Haberleri 5.11.2021 15:17:38 0
Milletvekili Arvas: “Tarıma Dayalı İhtisas OSB’nin kuruluş protokolü onaylandı”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.11.2021 15:17

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, 3 bin 943 dekar alanda 40 bin büyükbaş hayvanın yetiştirileceği, direk ve dolaylı olarak yaklaşık 3 bin kişinin iş imkânı bulabileceği Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesine ait kuruluş protokolünün Tarım ve Ormanı Bakanlığı tarafından onaylanarak, 31 sicil numarası ile tüzel kişilik kazandığı müjdesini verdi.

Ekonomik ve sosyal açında büyük önem arz eden TDİ OSB projesinin örnek bir proje olduğunu belirten Milletvekili Arvas, TDİ OSB’nin bölgenin tarım ve hayvancılığına yeni bir vizyon katacağını ifade etti. Müteşebbis heyetinde bulunan Van Büyükşehir Belediyesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, İpekyolu Belediyesi, Tuşba Belediyesi, Gevaş Belediyesi, Gürpınar Belediyesi, Van Ticaret Borsası, Van Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve Van Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin bir araya gelerek yaptıkları girişime destek olduklarını dile getiren Arvas, çok önemsedikleri üretim ve istihdam odaklı bu projenin hayata geçmesi için sürekli gündemde tuttuklarını söyledi. Arvas, bundan sonraki süreçte tüzel kişilik kazanmış olan TDİ OSB Yönetim Kurulu tarafından proje alanına ait genel yerleşim ve parselasyon planları hazırlanarak bakanlığa sunulacağını ve onaylanması talep edileceğini kaydetti. Milletvekilleri olarak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile birlikte bu süreci yakından izleyeceklerini söyleyen Milletvekili Arvas, “Projenin amacı, kent içindeki hayvancılık işletmelerinin şehir dışına çıkarılması, besicilerin kümelenmelerini ve ihtisaslaşmasını sağlamak, besicileri bir araya getirerek üretimin her safhasının kontrol edildiği, hijyenin sağlandığı, verim ve kalitenin en üst seviyeye çıkarıldığı, ucuz maliyetli üretimin teşvik edildiği, giriş ve çıkışların kontrol edilebildiği bir bölge oluşturmak ve tarım-sanayi entegrasyonunun geliştirilmesine katkı sağlamaktır. Bölgesel potansiyelimizi sanayi ile entegre hale getirecek ve yeni bir rol model sunarak gelecek vizyonu oluşturacak TDİ OSB ve Bakanlık ile ilgili bütün taleplerimiz konusunda Van’a vermiş oldukları desteklerden ve yakın ilgilerinden dolayı Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli, bakan yardımcıları ve genel müdürlerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ