Mevlit Kandili mesajları

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli ve Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Mevlit Kandili nedeniyle birer mesaj yayınladılar.

Van Haberleri 29.11.2017 13:17:10 0
Mevlit Kandili mesajları
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.11.2017 13:17

Vali Murat Zorluoğlu, yayınladığı mesajda, “Alemlere rahmet olarak gönderilen, insanların en hayırlısı, Yüce Yaradan’ın kulları arasından; doğruluğu, güzel ahlakı, engin hoşgörüsü, adaleti, merhameti ve mütevazılığıyla seçtiği son peygamber olan Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyayı teşrifini müjdeleyen Mevlit Kandili’ne ulaşmanın huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz. Bu güzel gecenin; Peygamberimizin yaşamını, hadis-i şeriflerini ve tebliğlerini tekrar hatırlamak, düşünmek ve idrak etmek için fırsata dönüştürülmesi ve Müslümanlar için kurtuluşa vesile olması duasıyla; birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesini temenni ediyor, tüm halkımızın Mevlit Kandili’ni en kalbi dileklerimle kutluyorum” dedi.
 

Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli ise, Peygamber Efendimizin doğum günü olan Mevlit Kandili nedeniyle yayınladığı mesajda, “Mevlit Kandili’ni karşılamanın ve idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) doğumuyla birlikte karanlık dünyamız aydınlığa çevrildi. Bu mübarek gecelerin O'nu ve hayatını anlamak için erişilmez fırsatlar olduğunu biliyoruz. Sevgili Peygamberimizi ve O'nun öğütlerini en güzel şekilde anlamak ve hayatımıza uygulamak durumundayız. Bugün insanoğlu Peygamber Efendimizi anlamaya, O’nun engin sevgisine, keremine, merhametine ve rehberliğine muhtaçtır. Bu duygu ve düşüncelerle Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıldönümü olan Mevlit Kandili’nin tüm insanlığa sevgi, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyor, başta Edremit ve Vanlı hemşehrilerim olmak üzere bütün İslam aleminin mübarek Mevlit Kandili’ni tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan,, yayınladığı mesajda, “Manevi huzur olmadan maddi huzuru bulmak mümkün değildir. Peygamber Efendimiz sadece İslam alemi için değil bütün insanlık için bir kurtuluş müjdesidir. Adaletle yönetilen barış ve huzur dolu bir dünya, ancak O’nun getirdiği ilahi prensipler üzerine inşa edilebilir” dedi. Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV)’in doğum yıldönümünü idrak ettiğimiz bu gecenin İslam’ı tam manasıyla anlamak ve şuurlanmak için bir fırsat olduğunu ifade eden Özay İlhan, bu gece vesilesiyle herkesi Peygamber Efendimizin örnek hayatını ve mücadelesini yeniden hatırlamaya davet etti. İlhan, “Bu müstesna geceler hepimiz için birer fırsattır. Peygamber Efendimizin güzel ahlakını, örnek hayatını ve eşsiz mücadelesini örnek almalı, insanlığın kurtuluş reçetesi olan ilahi prensiplerini hayatımıza hakim kılmak için çalışmalıyız. Bugün ırkçı emperyalizmin esareti altında, kan ve gözyaşına boğulmuş insanlığın kurtuluşu ancak O’nun rehberliği ile mümkün olacaktır” ifadelerini kullandı. Alemlerin O’nun yüzü suyu hürmetine yaratıldığını hatırlatan Özay İlhan, böyle bir peygamberin ümmeti olmanın bir insanın sahip olabileceği en büyük şeref olduğunu vurguladı. Müslüman olma şerefinin aynı oranda vebal ve sorumluluk gerektirdiğini kaydeden İlhan; “Kendimizi kurtarmak yetmez. Bir Müslüman olarak bütün insanlığı kurtarmakla mükellefiz. Huzur, barış, refah ve adalet dolu bir saadet dünyasını kurmakla yükümlüyüz. Hayra motor şerre fren olmalıyız. Yanlışın yerine doğruyu, çirkinin yerine güzeli, kötünün yerine iyiyi, sömürünün yerine adaleti, kaosun yerine huzuru, kavganın yerine kardeşliği hakim kılmak için gece gündüz çalışmalıyız” diye konuştu. Bu mübarek gecelerde Cenab-ı Hakk’ın af ve mağfiret kapılarını ardına kadar açtığını hatırlatan İlhan, “Bu gece günahlarımızın affı için dua edelim. Bu gece O’na layık bir ümmet olabilmek için dua edelim. Cenab-ı Hakk’ın bizlere, İslam aleminin birlik ve beraberliğini sağlayacak şuur ve gücü vermesi için dua edelim. Dünyanın bütün mazlum ve mağdurlarının kurtuluşu için dua edelim. Güçlünün değil haklının hakim olduğu bir dünya için dua edelim. Bu temenni ile milletimizin ve İslam aleminin mübarek Mevlit Kandili’ni kutluyor, bu müstesna gecenin İslam birliğinin kuruluşuna vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler: Mevlit Kandili mesajları
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ