Meteoroloji’den 3 uyarı!

Meteoroloji, Muğla, Aydın ve Mersin çevreleri ile Antalya’nın doğu ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli yağmur; Marmara, Ege, İç Anadolu, Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde ise güney yönlerden kuvvetli rüzgar beklediğini aç?

Van Haberleri 23.12.2019 09:58:16 0
Meteoroloji’den 3 uyarı!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz’in batısı ile Marsin, Karaman, Kırıkkale, Çankırı ve Kastamonu çevreleri ve Adana’nın batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Manisa ve Uşak ile Konya’nın güney kesimlerinde kuvvetli(30-60 kg/m2), Aydın, Muğla ve Mersin çevreleri ile Antalya’nın doğu ilçelerinde şiddetli(51-100 kg/m2) olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte Doğu Anadolu’nun doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güneyli yönlerden Marmara, Ege, İç Anadolu, Karadeniz ve Akdeniz’de kuvvetli rüzger ve fırtına(60-80 km/saat), yüksek ve dağlık kesimlerinde kuvvetli fırtına şeklinde(100 km / saat üzeri) esmesi bekleniyor.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI
Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Muğla, Aydın ve Mersin çevreleri ile Antalya’nın doğu ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden oluşabilecek sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, kıyı kesimlerde hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların İzmir, Manisa, Çanakkale, Uşak, Denizli, Burdur, Isparta, Antalya’nın merkez ve batı kesimleri, Balıkesir’in batı ilçeleri ve Konya’nın güney kesimlerinde kuvvetli olması (30-60 kg/m2) beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı( sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Rüzgarın; Marmara, Ege, İç Anadolu, Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-80 km/saat), yüksek ve dağlık kesimlerde kuvvetli fırtına (100 km/saat üzeri) bekleniyor. Pazartesi ve Salı günleri etkili olması beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

yarin-hava-durumu-nasil-23-aralik
BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA NASIL
MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çanakkale çevreleri ile Balıkesir’in batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına( 60 – 90 km/ saat) yüksek ve dağlık kesimlerinde kuvvetli fırtına(100 km/ saat üzeri) şeklinde esmesi bekleniyor. Bursa, İstanbul, Kırklareli ve Çanakkale 23 Aralık 2019 Pazartesi (yarın) hava durumu.

EDİRNE 13°C, 16°C
Parçalı çok bulutlu, sağanak yağışlı

İSTANBUL 15°C, 17°C
Parçalı çok bulutlu, sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 12°C, 14°C
Parçalı çok bulutlu, sağanak yağışlı

KOCAELİ 15°C, 18°C
Parçalı çok bulutlu, sağanak yağışlı

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir, Manisa, Uşak ve Denizli çevrelerinde kuvvetli, Aydın ve Muğla çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına( 60 – 90 km/ saat) yüksek ve dağlık kesimlerinde kuvvetli fırtına(100 km/ saat üzeri) şeklinde esmesi bekleniyor. Afyonkarahisar, Denizli, İzmir ve Manisa 23 Aralık 2019 Pazartesi (yarın) hava durumu.

A.KARAHİSAR 7°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLİ 10°C, 13°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR 14°C, 17°C
Çok bulutlu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuvvetli olması bekleniyor.

MUĞLA 9°C, 12°C
Çok bulutlu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz, Mersin çevreleri ile Adana’nın batı ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya’nın merkez ve batı ilçeleri, Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın doğu ilçeleri ve Mersin çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. İşte Adana, Antalya, Hatay ve Mersin 23 Aralık 2019 Pazartesi (yarın) hava durumu.

ADANA 9°C, 18°C
Parçalı zamanla çok bulutlu yarın öğle saatlerinden sonra batı ilçeleri sağanak yağışlı

ANTALYA 14°C, 17°C
Çok bulutlu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların merkez ve batı ilçelerinde kuvvetli, doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

HATAY 5°C, 12°C
Parçalı bulutlu

ISPARTA 7°C, 10°C
Çok bulutlu sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile Karaman, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın Konya’nın güney ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. İşte Ankara, Eskişehir, Konya ve Sivas 23 Aralık 2019 Pazartesi (yarın) hava durumu.

ANKARA 6°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu

ESKİŞEHİR 8°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu

KONYA 7°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın güney ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

SİVAS 3°C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İşte Bolu, Düzce, Kastamonu ve Zonguldak 23 Aralık 2019 Pazartesi (yarın) hava durumu.

BOLU 9°C, 11°C
Parçalı çok bulutlu, yağmurlu

DÜZCE 14°C, 17°C
Parçalı çok bulutlu, sağanak yağışlı

KASTAMONU 0°C, 8°C
Parçalı çok bulutlu, yağmurlu

ZONGULDAK 15°C, 19°C
Parçalı çok bulutlu, sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rize, Tokat, Samsun, Trabzon 23 Aralık 2019 Pazartesi (yarın) hava durumu

ARTVİN 5°C, 14°C
Parçalı bulutlu

SAMSUN 15°C, 21°C
Parçalı çok bulutlu

TOKAT 4°C, 12°C
Parçalı çok bulutlu

TRABZON 13°C, 22°C
Parçalı bulutlu

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. İşte Erzurum, Kars, Malatya ve Van hava durumu.

ERZURUM -6°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece ve sabah saatlerinde puslu ve sisli

KARS -7°C, 6°C
Parçalı bulutlu, gece ve sabah saatlerinde puslu ve sisli

MALATYA 0°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece ve sabah saatlerinde puslu ve sisli

VAN -4°C, 8°C
Parçalı bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzey kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. İşte Adıyaman, Diyarbakır, Siirt, Şanlıurfa 23 Aralık 2019 Pazartesi (yarın) hava durumu.

DİYARBAKIR -1°C, 11°C
Parçalı ve az bulutlu, gece ve sabah saatlerinde puslu ve sisli

GAZİANTEP 5°C, 8°C
Az bulutlu

SİİRT 5°C, 11°C
Parçalı ve az bulutlu, gece ve sabah saatlerinde puslu ve sisli

ŞANLIURFA 6°C, 11°C
Az bulutlu

DENİZLERDE YARIN HAVA NASIL
Kuzey Ege’de kuvvetli fırtına, Batı ve Orta Karadeniz, Marmara, Güney Ege ve Akdeniz’de fırtına bekleniyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de güney ve güneybatı, doğusu zaman zaman güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), batısında 6 ila 8 (50-75 km/sa), Doğu Karadeniz’de güney ve güneydoğu, batısı güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), batısı gece saatlerinden sonra 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Batı ve Orta Karadeniz’de 3,0 ila 4,0m, Görüş; İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

MARMARA
Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa), yarın öğle saatlerinde 4 ila 6 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, Görüş: Orta, fırtına anında zayıf.

EGE
Hava Durumu: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan 7 ila 9 (75-90 km/sa), Güney Ege’de 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 3,0 ila 4,0m, kuzeyinde 4,0 ila 5,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

AKDENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), zamanla 6 ila 8 (50-75 km/sa km/sa); Doğu Akdeniz’de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), zamanla doğusu 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga; 1,5 ila 2,5m, yarın 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgâr: Batı ve kuzeybatı, zamanla kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem