Meral Bilmez, eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi

VAN VALİSİ MEHMET EMİN BİLMEZ'İN EŞİ MERAL BİLMEZ, VAN TİCARET VE SANAYİ ODASI (VANTSO) LİDERLİĞİNDE DOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI (DAKA) VE SOSYAL GELİŞMEYİ DESTEKLEME PROGRAMI’NIN (SOGEP) DESTEKLEDİĞİ “TEKSTİLDE NİTELİK ?

Van Haberleri 29.08.2020 15:29:54 0
Meral Bilmez, eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.08.2020 15:29

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’in eşi Meral Bilmez, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) liderliğinde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı’nın (SOGEP) desteklediği “Tekstilde nitelik iş birliği ile gelişiyor” projesi kapsamında eğitimlerin verildiği atölyeyi ziyaret ederek kursiyerlere belgelerini teslim etti.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’in eşi Meral Bilmez, Van Ticaret ve Sanayi Odası liderliğinde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) destekleri, Van İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) ve Van Terziler Konfeksiyoncular Kunduracılar Giyim Sanatkarları Esnaf Odası işbirliğinde hayata geçirilen ’tekstilde nitelik iş birliği ile gelişiyor’ projesi kapsamında eğitimlerin verildiği atölyeyi ziyaret ederek, kursiyerlere belgelerini teslim etti. Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş’ın katıldığı ziyarette, Meral Bilmez eğitimci eğitimi alan kursiyerler ile bir araya gelerek, kendilerine başarı diledi. Burada konuşan Van TSO Başkanı Necdet Takva, hazırlanan projenin il istihdamına katkı sağladığını söyleyerek, Türkiye genelinde başarılı projeler arasında yerini aldığını ifade etti.

Başkan Takva: “45 kursiyer iş sahibi oldu”

Dört yıl önce başlayan bir hikayenin, belki de en önemli anlarından birini yaşadıklarını ifade eden Başkan Takva, “Özellikle hafta sonu Edremit Halk Eğitim Merkezinin eğiticilerin, eğitimine yönelik başlatmış olduğu kurs talebine karşılık gelen bu atölyemizin vermiş olduğu hizmetten gurur ve mutluluk duyuyorum. Hanımefendi Meral Bilmez’in himayelerinde yürütmüş olduğu ve 2 yıl takipçisi olduğu resmi bir faaliyetin çıktısını ortaya koyması ve şahitlik etmesinden büyük bir onur duyduk. Biz dört yıl önce Van Çaldıranlar Derneği olarak büyük bir çalışmayla Avrupa projesi yürüttük. Bizim adımıza projeyi vermek durumundaydılar. Biz sadece onlar için lojistik hazırladık. Aynı zamanda terzi ve konfeksiyoncular odasını da projenin yapısına uygun olması nedeniyle paydaş kıldık. O proje çok başarılı yürüdü, Elif hocamız yanımızdaydı, kendisi eğitim verdi. Kursiyerlerimizin şuan 45’i iş sahibi, işe gitmeyenlerinde kendi isteğiyle gitmediğini öğrendik. Kursumuzdan eğitim alan bütün kursiyerlerimizi istihdam edebilirdik. Bu projeyi başlattığımız zaman paydaşlarımızdan biri de Vestel Kız Meslek Lisesiydi. Bize dersliği onlar verecekti, makinaları biz alacaktık, makinalarımızı aldık ama son anda Kız Meslek Lisesi projenin orada yürütülmesini istemedi ve proje bu şekilde duraksadı. Kız Meslek Lisesi paydaşlıktan geri adım atınca Van Ticaret ve Sanayi Odasında bir bölümü derslik yaptık. Şu an çalışan arkadaşlarımız orada eğitim aldılar” diye konuştu.

“Türkiye’de en başarılı projeler arasında yer alıyor”

Projenin Türkiye’nin en başarılı projeler arasında yer aldığını aktaran Başkan Takva, “Projemiz başarıyla sonuçlandı. Türkiye’de en başarılı projeler arasında yerini aldı. Atölyemiz olmadığı için işin ardından makinalar elimizde kaldı. Bu makinaları ceza evlerinde iş görmesi için vermeye çalıştık ama prosedür nedenleriyle yapamadık. İŞGEM Müdürü Mahmut beyle görüştük kendilerinden atölye vermelerini istedik. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansından da binayı restore etmelerini istedik. 70 bin lira gibi bir bütçeye ihtiyacımız vardı, bunu bulamadık. Oturduk proje yazdık bir buçuk sene sonra Sanayi Bakanlığı sosyal değişim kapsamında Türkiye’nin en başarılı projelerinden biri oldu” dedi.

Konuşmaların ardından program; plaket ve belge takdim töreni ile son buldu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ