Van Memur-Sen'i ziyaret eden HÜDA PAR: Sorunların takipçisi olacağız

HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Zafer Yavuzer ve beraberindeki heyet kentteki engelli derneklerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Van Haberleri 4.12.2023 23:53:00 0
Van Memur-Sen
Tarih: 04.12.2023 23:56 Güncelleme: 05.12.2023 01:06

HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Zafer Yavuzer ve beraberindeki heyet, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği, Van Görme Engelliler Spor Kulübü ve Memur Sen Engelliler Komisyonunu ziyaret etti. Engellilerin yaşadığı sorunlar ve talepler dinlenerek tek tek not alındı.

İlk olarak Memur Sen Engelliler Komisyonunu Genel Başkan Yardımcısı Kasım Emek’i ziyaret eden heyet, engelli vatandaşların bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğinin altını çizdi. HÜDA PAR’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Emek, engelli bireylerin ulaşım ve sosyal hayatta yaşadıkları sorunları dile getirdi. 

Daha sonra Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Hanifi Baykara ve dernek üyeleriyle bir araya gelen HÜDA PAR heyeti, burada da engelli sporcuların sorun ve taleplerini not alarak yapılması gereken çalışmaları istişare etti. Dernek Başkanı Baykara, toplumun kendilerine karşı daha duyarlı olmasını istediklerini belirterek, özel sektör ve kamuda engellilerin daha çok istihdam edilmesi gerektiğini ifade etti. HÜDA PAR heyetini basketbol maçına davet eden Baykara, spor dallarındaki çalışmalarını anlatarak destek istedi.

Son olarak Van Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mail Tam’ı ziyaret eden Başkan Yardımcısı Yavuzer ve ekibi, görme engellilerin trafikte, ulaşımda ve sosyal hayatta yaşadıkları sorunları dinledi.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN TAKİPÇİ OLACAĞIZ”
Tüm bu sorunları tek tek not alan HÜDA PAR heyeti çözüm noktasında ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. Başkan Yardımcısı Yavuzer, “Engelli vatandaşlarımızın sadece bir gün değil her gün hatırlanması gerekiyor. Trafikte, eğitimde, sporda ve hayatın her alanında birçok sorunla karşı karşıya kalan vatandaşlarımızın önündeki bu engellerin kaldırılması için yerel yönetimler ve genel merkez düzeyinde girişimlerimiz olacak. Özellikle toplu taşıma araçlarında yaşadıkları problemlerin biran önce çözülmesi gerekiyor. Bu sorunların çözüm noktasında sonuna kadar takipçisi olacağız.” dedi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ