Memur-Sen Van İl Temsilcisi Mehmet Ali Uca: Ermenistan ceberut bir ülke

Gazeteci-Yazar Ziya Türk’ün Van FM’de hazırlayıp sunduğu Van’da Gündem Radyo Programına konuk olan Eğitim Bir-Sen Van Şube Başkanı, Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Ali Uca, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yaptığı saldırıyı kınayara

Van Haberleri 14.10.2020 11:55:05 0
Memur-Sen Van İl Temsilcisi Mehmet Ali Uca: Ermenistan ceberut bir ülke
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Gazeteci Ziya Türk’ün Van FM’de hazırlayıp sunduğu Van’da Gündem Programı’nın konuğu olan Eğitim Bir-Sen Van Şube Başkanı, Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Ali Uca, Ermenistan tarafından Azerbaycan’a yapılan saldırıyı kınadı. Başkan Uca, dış mihrakların gerek ülkemiz üzerinde, gerek diğer Müslüman ülkeler üzerinde ve Ortadoğu bölgesi üzerinde ciddi hedeflerinin olduğunu belirtti.

Avrupa’nın medeni bir ülke olmadığını belirten Başkan Uca, bu bölgede yaşayan insanların temel haklarını ellerinden alıp hem bu bölgedeki maneviyatı bitirmek hem de var olan maddi zenginliklere el koymak ve sömürmek istediklerini söyledi.

“ERMENİSTAN’I ÖNCEKİ SÜREÇLERDEN DE ÇOK İYİ BİLİYORUZ”

Ermenistan’ın gerçek yüzünü göstermediğini belirten Başkan Uca, “Öncelikle Ermenistan bu anlamda gerçek yüzünü göstermiş değil. Bizim Birinci Dünya Savaşı’ndan çıkışımızdan sonra Ermenistan bu bölgede hüküm sürmek istemiş, bu bölgedeki insanların birçoğunu, vatandaşlarımızı tabiri caizse katletmiş, yerlerinden, yurdundan etmiş ve hala bu bölge ile ilgili hayalleri olan ceberut bir ülke. Onun için Azerbaycan ile olan diyaloğu 30 yıl öncesine dayanmasına rağmen Ermenistan’ı biz önceki süreçlerden de çok iyi biliyoruz. Sadece kendini düşünen, komşusunu düşünmeyen, kendi ülkesinin gelişmesi adına başka hayalleri olmayan bir ülkedir. Bu ülkenin yaptıkları da sadece bu ülkeden kaynaklı olaylar değil. Buna biraz daha geniş pencereden bakmak gerekiyor. Bu tamamen Ermenistan ile başlayan bir süreç değil. Bu dış mihrakların gerek ülkemiz üzerinde, gerek diğer Müslüman ülkeler üzerinde ve Ortadoğu bölgesi üzerinde ciddi hedeflerinin olduğunu biliyoruz” dedi.

“AVRUPA MEDENİ, ADİL VE SAMİMİ DEĞİL”

Bu olayın yeni bir olay olmadığını söyleyen Başkan Uca, “Yakın zamanda Suriye’de, Irak’ta, Lübnan’da, Yemen’de, Kuveyt’te gördük. Libya’da görüyoruz ve halen ciddi bir mücadele var. Yine Ege’de de Yunanistan’ın yaptıkları var. Bütün bunları bir tarafa koyduğumuz zaman asıl meselenin Ermenistan olmadığını, İsrail olmadığını, asıl meselenin Azerbaycan’a karşı mücadele olmadığını, Karabağ dışında başka bölgelerin ele geçirilmesi olmadığını, asıl meselenin sadece Türkiye olmadığını görebiliyoruz. İşin ilginç tarafı şu; bizim insanlarımız maalesef bunu göremiyorlar. Biz zannediyoruz ki Avrupa çok medeni, Avrupa çok adil, Avrupa çok samimi, Avrupa çok komşularının haklarını koruyan bir yapı. Ama maalesef görüyoruz ki peyderpey insanlara fark ettirmeden aheste aheste bir şekilde tabiri caizse bizim içimize giriyorlar ve parçalamak istiyorlar. Onların gerçek yüzü başka, ama işin tuhaf tarafı biz bu gerçekleri göremiyoruz. Biz başımızı kuma gömmüşüz ve dışarıda olanları göremiyoruz. Her ülkede farklı Hafterler üretiliyor. Bunları da bir bütün olarak yapıyorlar. Azerbaycan olayını bitirelim daha sonra Libya’ya geçelim denilmiyor. Sorun çözmek için değil sorun üretmek için yapıyorlar. Hiçbir şekilde yapıcı bir özellik yok. Hedef yıkıcı” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN ÇEVRESİ ŞUANDA YANGIN YERİ”

Amacın bu bölgede yaşayan insanların temel haklarını ellerinden alıp hem bu bölgedeki maneviyatı bitirmek hem de var olan maddi zenginliklere el koymak ve sömürmek olduğunu söyleyen Başkan Uca, “Yakın zamanda Pakistan’a gitmek fırsatı buldum. Pakistan’daki insanların yaşayış tarzlarına bakıyorsunuz evet gerçekten 210 milyon nüfusu olan bir ülkede 200 milyon insan dinlerini, Müslümanlıklarını ciddi anlamda çok güzel bir şekilde yaşıyorlar. Ama yaşayış tarzlarına bakıyorsunuz büyük bir mağduriyet var. Büyük sıkıntılar var. Yaşayış tarzları çok büyük bir problem, İngilizlerin sömürge anlayışının resmini bire bir görüyorsunuz orada. Hepimiz yabancı dil öğrenmek için mücadele ediyoruz ama Pakistanlıların %99’u İngilizciye kendi ana dillerinden çok daha rahat konuşuyorlar. Buda bir sömürü etkisidir. Dolayısıyla Filistin olayı bir başka, İsrail tarafından Kudüs’e yapılanlar ve orayı ele geçirmek için verdikleri mücadele bir başka, Suriye bir başka, Irak bir başka. Yani Türkiye’nin çevresi şuanda maalesef yangın yeri, neden hep Ortadoğu’da bunlar oluyor; yapanlara baktığınızda hep arkada operasyon çeken yüzü medeni görünen gerçeği elinden kan damlayanlar” ifadelerini kullandı.

“MEMUR-SEN OLARAK AZERBAYCANLI KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Azerbaycan’a destek mesajı veren Başkan Uca, “Azerbaycan kısmına da gelecek olursak biz ülke olarak, Memur-Sen olarak Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanındayız. Bu son süreçte vefat eden şehit edilen kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Onlar hiç merak etmesinler; bu ülke nasıl ki Suriye’de ki mazlumlara destek olduysa, Irak’taki mazlumlara destek olduysa, Libya’daki kardeşlerimize, Ortadoğu’daki diğer bütün bölgelere ve İsrail karşısında dik durup nasıl ki Gazze’deki ve Kudüs’teki vatandaşlarımıza, kardeşlerimize destek oldularsa Azerbaycan’da da aynı fotoğraf olacak. Bizim bütün gücümüzle Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanındayız. Bunu özellikle belirtmek istiyoruz. Bugün Genç Memur-Sen ekibi de bu anlamda basın açıklaması da yaptı. Kardeşlerimi de bu anlamda kutluyorum. İşgal ülkeleri bir ülkeyi işgal ederken piyon çehrelerle bu işi yapıyorlar ve bu piyon ülkeler Ortadoğu’da İsrail aracılığıyla bu işi götürmeye çalışıyorlar. Şimdi Ermenistan aracılığıyla bu işi götürmeye çalışıyorlar. Birebir kendileri sanki dışarıdan sörümüye, dışarıdan insan haklarına saygısızlığa karşılarmış gibi bir izlenim bırakıp bu ülkelerin eliyle maalesef bu katliamları yapıyorlar. Bu pencereden de olaya bakmakta fayda var. Hayır, gördüklerimizde şer, şer gördüklerimizde hayır vardır” dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem