Mehmet Aslan, “FETÖ’nün amacı iç savaş çıkarmak”

Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, 15 Temmuz hain darbe girişimi hakkındaki duygularını Vangölü Tv’ye anlattı.

Van Haberleri 20.07.2021 09:02:32 0
Mehmet Aslan, “FETÖ’nün amacı iç savaş çıkarmak”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.07.2021 09:02

“DİRAYETLİ DURUŞ GERİ PÜSKÜRTTÜ”

Halkın iradesine, hiçbir dış gücün ülke içindeki destekçilerine müsaade edilmeyeceğini dile getiren Başkan Aslan, “Çok ciddi bir şekilde ses getirecek, örnek teşkil edecek şekilde darbe girişimi geri püskürtüldü. Bir sıkıntı varsa demokrasinin yolları var. Gerekirse halk sandık başına gider hükümetler iradeler bu şekilde seçilir. Baskıyla, sindirmeyle, iç karışıklarla hükümet deviremezsiniz halkın iradesine ipotek koyamazsınız.” şeklinde konuştu.

Aslan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü;

  15 Temmuz gecesi evimizdeyken gece yarısına doğru televizyonlarda böyle bir karışıklığın olduğu haber geldi. Özellikle Boğaziçi köprüsünde başlayan bir kalkışma, meclisin üzerindeki uçuşmalar ve diğer bölgelerde bu vakalar görülmeye başlandı. Hükümet kanadından bir haber bekledik Sayın Cumhurbaşkanımızdan bir açıklama bekledik. Sayın Cumhurbaşkanımız bir televizyon kanalına bağlanarak halkı sokağa çağırdı. Bu kalkışmaya, bu despotluğa, bu tiranlığa karşı milleti havaalanlarına, meydanlara, sokaklara davet etti. Her tafradan insanlar akın akın beşyol gelmeye başladı. Daha sonra cumhuriyet caddesinden kışlaya doğru yürümeye başladık. Diğer illerde olduğu gibi ilimizde de kışlada bir hareketlilik olacağı söylendi. Orada askeri birliklerin şehre hareket edeceği söylentileri başladı. Ama böyle bir şey olmadı biz kışlaya gideceğimiz yakın bir yere kadar yürüdük ondan sonra kışladaki komutanların böyle bir şeye müsaade etmeyeceklerini hükümetin, halkın ve yönetimin yanın da olacaklarını söyleyerek halkı teskin ettiler.

HALKIN İRADESİNE İPOTEK KOYULAMAZ

O gece hiçbir siyasi parti düşüncesine bağlı kalınmadan, renk, ırk farkı gözetmeksizin vatandaşlar, kardeşlik duygusu içinde birlik ve beraberlik içerisinde demokrasimize sahip çıktık. O gün ülkesini seven insanlar ortaya çıktı. Hep birlikte bu belayı bertaraf ettik. Dış mihraplar o gece şunu anladılar, ‘Bu halkın iradesine ipotek koyulamaz’. Bilsinler ki bir daha böyle bir şeye tenezzül edemeyecekler. Dileğimiz temennimiz bu yönde.

Kaynak: Vangölü TV

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ