Van Mavi Şehir Projesi 'Yeni Yaşam Alanı Başlıyor' sloganı ile tanıtıldı

Van Büyükşehir Belediyesi 'Van Mavi Şehir'de Yeni Yaşam Alanı Başlıyor sloganıyla hayata geçirilecek olan, bölgenin en büyük kentsel gelişim projesinin lansman toplantısı yapıldı.

Van Haberleri 23.03.2023 11:06:00 0
Van Mavi Şehir Projesi
Tarih: 23.03.2023 11:27 Güncelleme: 23.03.2023 15:26

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Van Mavi Şehir'de Yeni Yaşam Başlıyor sloganıyla hayata geçirmek üzere hazırlanan, bölgenin en büyük kentsel gelişim projesi, düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. 

Projenin, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra toplumda artan güvenli yaşam alanı hassasiyetine karşılık geldiğini söyleyerek sözlerine başlayan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili M. Fatih Çelikel şu ifadeleri kullandı; 

Projenin, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra toplumda artan güvenli yaşam alanı hassasiyetine karşılık geldiğini söyleyerek sözlerine başlayan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili M. Fatih Çelikel şu ifadeleri kullandı;

VAN DEPREM GERÇEKLİĞİNİ EN İYİ BİLEN BİR ŞEHİR
Projemiz kentsel dönüşüm ve gelişime yönelik bir proje, Kahramanmaraş Merkezli çok şiddetli bir deprem felaketi yaşadık, devlet ve millet olarak çok güçlü bir irade ile yaralarımızı sarmayı sürdürüyoruz. Biz de Van Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşeni ziyadesi ile yapma gayreti içerisinde olduk, deprem bölgesinde bu yöndeki çalışmalarımız devam ediyor. Rabbim inşallah bir daha bu tür felaketleri yaşatmasın. Felaketlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, geride kalanlarına sabır ve yaralılara acil şifalar diliyorum.

Van’da bir deprem bölgesi ve deprem gerçekliğini en iyi bilen yaklaşık 12 yıl önce bu gerçekliği acı ve ağır bir şekilde yaşamış bir şehir.

EDREMİTTE YENİ BİR YAŞAM ALANI; MAVİ ŞEHİR
Van Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizde daha yaşanabilir alanlar oluşturabilme çalışmalarımız kesintisiz olarak devam ediyor. İnsanımızın kendisini güvende hissedebileceği, hayatını daha rahat bir şekilde sürdürebileceği yaşam alanları oluşturabilmek amacıyla Edremit ilçemizde ismini Van Mavi Şehir olarak belirlediğimiz dönüşüm ve gelişim alanını halkımız ile buluşturuyoruz.

PROJE ZEMİNİ VAN’IN EN GÜÇLÜ BÖLGELERİNDEN BİRİSİ
Daha öncesinde yerleşim ve yapılaşma olmamış bir alanda projemizi hayata geçiriyoruz.  Bu alanı seçme nedenimiz ise yapılan Jeolojik etütlerin sonucunda zemin sağlamlığı olarak Van'ın güçlü bölgelerinden birisi. Bir şehir planlaması yaparken öncelikli olarak can güvenliği esas almak gerekiyor. Biz de bu şekilde sağlam zemin üzerinde projemizi uygulamak istedik.

PROJE ALANI 4 BİN DÖNÜM
Proje toplamda 4 bin dönümlük bir alandan uygulanıyor. Bu alanın bin 300 dönümü Van Büyükşehir Belediyesi’nin mülkü,  1300 bölüm büyükşehir belediyesine ait. Kalan alanlarda sosyal donatılar, TOKİ’ye ve şahıslara ait mülkiyetler de var.

YATAY MİMARİ UYGULANACAK
Proje alanında çok katlı yapıya müsaade etmeyeceğiz, maksimum 2 katlı yapıların olabileceği bir yapılaşmayı öngörüyoruz. Bu yapılaşmanın da Van’ın merkezinde yer alan eski Van’ın bağlık bahçelik yapısına uygun olduğuna inanıyoruz. Bu yapılaşma türü Van’ın geçmişinde ve kültüründe olan bir yapılaşma modeli ile yeni yaşam alanı oluşturmak istiyoruz.

SAĞLAM VE GÜVENLİ YAŞAM ALANI İHTİYACINI KARŞILAYACAK
Kahramanmaraş Merkezli depremlerden çok önce başlattığımız bu projemiz, yaşanan afetten sonra insanımızın kendilerine güvenli zemin ve yaşam alanı arayışları noktasındaki taleplerinin de bir karşılığı olma özelliği taşıyor. Kendilerine müstakil yaşam alanı arayışında olanların bizlere ulaşan taleplerine de karşılık olabilecek.

ÇEVRE YOLU YANINDA 
İlerleyen süreç içerisinde şehrimizin üst noktasından geçecek olan çevre yolunun yanında olması nedeniyle şehre çok kolay bir şekilde ulaşım imkânı da olacak.

RUHSATLANDIRMA ÖNCESİ YASAL İŞLEMLER TAMAMLANDI
Proje alanında ruhsatlandırma ile ilgili tüm yasal süreçler tamamlandı, arsayı alan vatandaşımız hemen inşaat yapımına başlayabilir. 

ALYAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLANIYOR
Burada altyapı çalışmalarına başladık. Proje alanında bulunan ada şeklindeki parsellerin içerisinde gerek yol çalışması gerekse VASKİ tarafından temiz ve atık su gibi altyapı çalışması yapılıyor.

FARKLI BÜYÜKLÜKTE ARSALAR YER ALIYOR
Proje alanında farklı büyüklükte arsalar yer alıyor. Örneğin 5 dönümden başlayarak 30-40 dönüme kadar çeşitli ölçekte bulunan arsalar var.

KOOPERATİFLEŞMEYE MÜSAİT BİR ALAN
Arsa büyüklükleri göz önünde bulundurulduğunda Vatandaşlarımız kendi aralarında kooperatifleşerek arsa alımları gerçekleştirebilirler, müstakil ve toplu yaşam alanlarını oluşturabilirler.

AMACIMIZ BÖLGEYE MODEL OLMAK
Amacımız Van’ın geçmişinde var olan yatay mimari ve yeşili bol, müstakil ve güvenli bölgedeki yapılaşmaya da model olabilecek bir yaşam alanı oluşturmak. Bu açıdan çok kıymetli olan Van Mavi Şehir Yeni Yaşam alanı hepimiz için hayırlı uğurlu olsun.

Kaynak Van Postası Gazetesi

 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem