Lisanslı depoculuk 5 yıl süreyle desteklenecek

Üretici ve üretici örgütlerine, lisanslı depolarda muhafaza ettikleri bazı tarımsal ürünler için ilave kira desteğinin yanı sıra nakliye ve analiz desteği de yapılacak.

Van Haberleri 26.12.2019 11:09:39 0
Lisanslı depoculuk 5 yıl süreyle desteklenecek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.12.2019 11:09

Lisanslı depolarda ürünlerini muhafaza eden üretici ve üretici örgütlerine ilave kira desteğinin yanı sıra analiz ve nakliye desteği de verilecek.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Lisanslı depoculuk sisteminin 5 yıl süreyle desteklenmesini içeren karara göre, 5300 sayılı Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Kanunu çerçevesinde lisans alarak faaliyet gösteren depolarda muhafaza edilen buğday, arpa, çavdar, yulaf, mısır, çeltik, pirinç, mercimek, nohut, fasulye, bezelye, ayçiçeği için aylık ton başına 3 lira, pamuk için 7 lira, fındık, zeytin, zeytinyağı, kuru kayısı, Antep fıstığı, kuru üzüm ve kuru incir için ise 10 lirayı geçmemek üzere kira ücretinin yüzde 50'si oranında kira desteği verilecek. Bu ödemeler, lisanslı depo işletmelerine yapılacak.

Nakliye ve analiz desteği de verilecek

Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı üreticilere, üretici birlikleri, tarım kredi kooperatifleri ve birliklerini, Tarım ve Orman Bakanlığınca izin verilen üretici örgütlerine de ürünlerini söz konusu depolara teslim etmeleri halinde, her üretim yılına ait ürün için en fazla 6 ay süreyle ilave kira desteği sağlanacak.

Üretici ve üretici örgütlerine, depoya teslim edilen ürünler için ton başına 25 lirayı geçmemek üzere ve her ürün çeşidi için en fazla 750 lira tutarında nakliye desteği verilecek.

Ürünlerin depoya tesliminden önce yetkili sınıflandırıcılarca yapılacak analizler için de parti başına 25 lirayı geçmemek üzere Ticaret Bakanlığınca onaylanacak yetkili sınıflandırıcı ücret tarifesine göre analiz ücreti desteği sağlanacak.

Karar 17 Ekim 2019 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi. Kararın uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Tarım ve Orman Bakanlığı tebliğleriyle belirlenecek. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ