Tarih: 08.09.2024 13:34

Van Lezzetleri Sahne Alıyor: En İyi Peynir Hangisi Olacak?

Facebook Twitter Linked-in

YÖRESEL PEYNİR YARIŞMASI VAN'DA DÜZENLENECEK

Van, yöresel lezzetleriyle ünlü otlu peyniri ve kahvaltı kültürüyle dikkat çekiyor. Bu lezzetlerin rekabete döküleceği bir peynir yarışması düzenlenecek. Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) ile İpekyolu Expo Fuar A.Ş. işbirliğiyle bu yıl ikinci kez gerçekleştirilecek olan Van Gurme ve Gastronomi Fuarının organizasyon çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

PEYNİR YARIŞMASI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Bu gastronomi şenliğinde 50'den fazla firma, ürünlerini sergileyecek ve kısa süre sonra düzenlenecek peynir yarışmasının ayrıntıları da netlik kazanmaya başladı. 13 Eylül Cuma günü saat 13.00'te jüri üyelerinin titiz değerlendirmesiyle yapılacak olan yarışmanın Jüri Başkanı, deneyimli isim İlhan Koçulu olacak. Yarışma, katılımcılara sürpriz hediyelerin yanı sıra heyecan dolu anlar yaşatacak.

OTLU PEYNİRİ MİRASI YARIŞMADA

Her bölgenin kendine özgü peynirleriyle yarışmaya katılacağı etkinlikte, Van'ın ünlü otlu peynirinin lezzet rekabetindeki başarısı büyük bir merak konusu haline gelmiş durumda. Van Gurme ve Gastronomi Fuarı, 12-15 Eylül tarihleri arasında, Organize Sanayi Bölgesi Expo Fuar ve Kongre Merkezinde ziyaretçilerini ağırlayacak. Fuar, peynir yarışmalarının yanı sıra konserler, çocuk şenlikleri gibi renkli aktivitelerle de her yaştan insanın ilgisini çekmeyi hedefliyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —