Van Lezzet Şöleni Rekora Koştu: Gurme Fuarına Yoğun İlgi!

Van Gurme ve Gastronomi Fuarı'nda renkli görüntüler.

Van Haberleri 16.09.2024 11:05:00 0
Van Lezzet Şöleni Rekora Koştu: Gurme Fuarına Yoğun İlgi!
Tarih: 16.09.2024 11:09

YOĞUN KATILIMLA VAN GURME FUARI AÇILDI

Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve bu yıl 12-15 Eylül tarihleri arasında ikinci kez ziyaretçilere kapılarını açan Van Gurme ve Gastronomi Fuarı, birbirinden farklı yöresel lezzetleri ve ürünleri ile yine büyük ilgi çekti. Dört gün boyunca Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuar, geçen yıl olduğu gibi yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı.

88 FİRMA KATILDI, COĞRAFİ İŞARET TESCİLLİ ÜRÜNLER SERGİLENDİ

Van dışından Ankara, Trabzon, Erzurum, Hakkâri, Diyarbakır ve Şanlıurfa gibi birçok şehirden gelen 88 firmanın katılımıyla renklenen Van Gurme ve Gastronomi Fuarı'nda peynir yarışmaları ve çeşitli etkinlikler düzenlendi. Ziyaretçilere coğrafi işaret tescilli ürünlerden baharatlara, et ürünlerinden tatlılara kadar geniş bir ürün yelpazesi sunuldu.

VATANDAŞLAR YÖRESEL LEZZETLERİ TATTI

81 ilimizden getirilen yöresel lezzetler ve ürünler, Vanlılar tarafından özellikle hafta sonu yoğun bir ilgiyle karşılandı. Yemekten baharata, süt ürünlerinden donmuş gıdalara kadar geniş bir çeşitlilikle dolu olan fuar, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

YÖRESEL TATLAR VE YEMEK ŞOVLARI İLGİ ODAĞI OLDU

Fuarda yer alan ve coğrafi işaret tescili alan ya da başvuru aşamasında olan birçok yöresel yemek ve tatlı, ziyaretçilere tanıtıldı ve tattırıldı. Van balığından otlu peynire, van pastasından gümüş işlemeciliğe kadar birçok ürün ve hüner ziyaretçilerden tam not aldı.

ÜNLÜ ŞEFLERDEN GURME LEZZETLER

Ayrıca, İran'dan gelen şeflerin yanı sıra İlhan Koçulu, Sahrap Soysal ve daha birçok ön planda olan isimler fuara renk kattı. Trabzon ve Antakya ticaret odalarının yanı sıra birçok yerel ticaret odası katılımcılarla bir araya geldi, böylece yerel lezzetler ve ürünler ulusal bir platformda sergilendi.

YEMEK SEMİNERLERİ VE GİRİŞİMCİLİK SÖYLEŞİLERİ GERÇEKLEŞTİ

Yemek üzerine seminer ve söyleşilerin de gerçekleştirildiği fuarda, Tredyol'un CEO'su girişimcilerle buluştu. Fuarın çeşitli etkinliklerle süslendiği, konserler ve çocuk şenliklerinin yanı sıra peynir yarışmasının da düzenlendiği belirtildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem