Lastik ayakkabı satıcılığından fabrikatörlüğe

Van’da yıllarca lastik ayakkabı satan Umut Taciroğlu, kardeşiyle birlikte ayakkabı fabrikası kurdu.

Van Haberleri 19.04.2018 09:04:43 0
Lastik ayakkabı satıcılığından fabrikatörlüğe
Tarih: 01.01.0001 00:00

Baba mesleği olarak yıllardır Van’da ayakkabı sattığını ifade eden Umut Taciroğlu, her zaman dışa bağımlı çalıştıklarını söyledi. Artık kendi işlerini kurmanın zamanının geldiğini ve bu kapsamda ayakkabı üreticiliğine başladıklarını dile getiren Taciroğlu, Van İş Geliştirme Merkezinde fabrika kurup, 12 kişinin de istihdamını sağladığını kaydetti. Sadece hammaddeyi dışarıdan aldıklarını dile getiren Taciroğlu, “Geri kalan tüm işlemleri burada yapıyoruz. Şu anda 12 kişi çalışıyor. Hedefimiz en az 40 kişinin istihdamını sağlamaktır” dedi. 

 

“İlk sevkiyatımızı İran’a yapacağız” 


Gaziantep ve İstanbul’a ayakkabı sevkinin yapılacağını dile getiren Taciroğlu, “Yavaş yavaş hem üretimimiz hem de müşterimiz artıyor. Şu anda İran ile görüşmelerimiz var. Şu anda sınır kapısının açılmasını bekliyoruz. Açılır açılmaz ilk sevkiyatımızı İran’a yapacağız. Bunun yanında Ermenistan, Ukrayna ve Bulgaristan ile görüşmelerimiz var. Bu ülkelerle sonuç alacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

 

“Vanımız için, dışa bağımlı olmaktan kurtulmak istedik” 


Her zaman dışa bağımlı çalıştıklarını vurgulayan Taciroğlu, “Küçük bir iş yerimiz vardı. Lastik ayakkabı satıyorduk. Hamdolsun işi bugünlere getirdik. Şu anda ayakkabı toptancılığını yapıyoruz. Üretime de başladık. İyi olacağını düşünüyoruz. Vanımız için, dışa bağımlı olmaktan kurtulmak istedik. İstihdam sağlamaya, gençlerimize iş imkanı oluşturmaya çalıştık. Hedefimiz; daha da büyümek, üretimin kapasitesini arttırmak ve ürün yelpazesini geliştirmektir. Bunun üzerinde çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van YYÜ'de İŞKUR Gençlik Programı için 889 Öğrenciye İstihdam Fırsatı!


Van İş İlanları

TCDD, Van'da Dahil Olmak Üzere Türkiye Genelinde 195 Sürekli İşçi Alacak!


Van İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem