Kuyum fuarına 40 şehirden 100’den fazla kuyumcu katıldı

Van’da ilk kez gerçekleştirilen Anatolia Jewerlry’e 40 şehirden 100’den fazla kuyumcu katıldı. Fuarda Van kedisi ve Van Gölü figürlü bilezikler ilgi odağı oldu.

Van Haberleri 19.05.2022 13:09:29 0
Kuyum fuarına 40 şehirden 100’den fazla kuyumcu katıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.05.2022 13:09

Van’da ilk kez gerçekleştirilen Anatolia Jewerlry’e 40 şehirden 100’den fazla kuyumcu katıldı. Fuarda Van kedisi ve Van Gölü figürlü bilezikler ilgi odağı oldu.

Yaklaşık 20 yıldır kuyum alanında Türkiye’nin en etkin organizasyonlarında imzası bulunan Ülker Selviler yönetimindeki Adana merkezli Us Fuar, Van’da ilk kez gerçekleştirilen Anatolia Jewerlry Show VAN Fuarı’na imza attı. Altın, gümüş, pırlanta, her türlü takı ve aksesuarların sergilendiği fuarın açılışını Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Van Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Casim Aslan, Us Fuar Genel Müdürü Ülker Selviler ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen kuyum sektörü oda ve dernek başkanları birlikte yaptı.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, 13-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Anatolia Jewelry Show Fuarı’nın düğün sezonuna denk gelmesinin anlamlı olduğunu ifade ederek, “Fuarımızda dünya kalitesinde stantlar açıldığını gördüm. Bölgedeki kuyumcuların da ilgi gösterdiğini görmekten mutlu oldum. Şehrimizin tanıtımına da önemli katkı

sağlayan bu fuarı önümüzdeki yıl 2-4 Haziran’da tekrar düzenleyeceğiz. Bu sene buraya gelemeyen varsa onların şimdiden planlarını yapmalarını bekliyoruz. Kuyum sektöründeki herkesi Van’a davet ediyoruz. Ben bu güzel organizasyonu başarıyla sonuçlandıran Us Fuar’ı ve organizede emeği olan herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Kuyum sektörünün Türkiye’deki etkin iki markası Borsa Gold ve Akabe Kuyumculuk’un sponsor olarak katkı sağladığı Anatolia Jewerlry Fuarı’nı değerlendiren Van Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Casim Aslan da, fuarı 2018 yılından beri hayal ettiklerini belirterek, “Kuyum sektöründe Van’ın önemli bir merkez olduğunu gösterdik. 40’a yakın şehirden meslektaşlarımızı, oda ve dernek başkanlarımızı ağırladık. 100’ün üzerinde markanın ürünleri sergilendi. Düğün sezonu öncesi yeni ürünlerle tanışma imkanı bulduk. Bu fuarın gelecek yıllarda daha görkemli geçmesi için çalışmalarımıza şimdiden başlayacağız. Komşu ülkelerin daha etkin katılımıyla bu fuarı uluslararası kimliğe kavuşturmayı hedefliyoruz. Başta Us Fuar olmak üzere fuara emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Van’da ilk kez gerçekleştirilen Anatolia Jewerlry renkli görüntülere de sahne oldu. Üç günlük fuarda stantlar yoğun ilgi görürken, bazı markaların yenilikleri de ziyaretçi akınına uğradı. Fuarın ana sponsorları arasında yer alan Akabe Kuyumculuğun bilezik üzerine işlediği Van Gölü ve Van kedisi motifleri ziyaretçilerin beğenisini kazandı. Akabe Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şahin, “Van Gölü ve Van kedisi figürlerine Akdamar Adası’nı da ekleyerek seriyi üçleyeceğiz. Ürünlerimizin ilgi görmesinden memnun olduk” dedi.

Fuarın diğer sponsoru Borsa Gold’un Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Baş da fuara özel hazırladıkları yöresel Hint takılarının yoğun ilgi gördüğünü belirterek, “Müşterilerinizden öneriler aldığımız, ürünlerimizi etkin olarak sergilediğimiz başarılı bir fuar oldu” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ