Kur'an'ı öğrenme aşkı engel tanımadı

Van’da doğuştan görme engelli olan vatandaşlar, kabartma harflerden oluşan Braille alfabesiyle Kur’an-ı Kerim öğreniyor.

Van Haberleri 5.10.2017 11:20:03 0
Kur
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.10.2017 11:20

İpekyolu ilçesine bağlı Şerefiye Mahallesi’nde bulunan Engelsiz Yaşam Akademisi’nde açılan kursta, yaşları 20 ile 50 arasında değişen görme engelliler için kabartma harflerden oluşan Braille alfabesiyle Kur’an-ı Kerim dersleri veriliyor. Görme engelinin Kur'an-ı Kerim’i öğrenmeye engel olmadığını söyleyen engelliler, ayaklarına gelen fırsat ile ilk defa Kur’an öğrenmenin sevincini yaşadıklarını belirttiler.
 

Kur’an kursu öğreticisi Aslıhan Öztürkçü, eğitimin ilk haftası olmasına rağmen görme engelli öğrencilerin azmiyle Kur’an-ı Kerim derslerinin verimli geçtiğini söyledi. Öztürkçü, “Braille alfabesiyle yazılmış Kur’an-ı Kerim dersi veriyoruz. Daha önce bu eğitimi alan 6 noktayı bilenler var, bilmeyenler var. Onlarla birlikte Kur’an-ı Kerim’i okumayı ve dini dersleri burada yürütüyoruz. Çoğu görme engelli arkadaşımızın bilgisi yok. Bu da onlara duyurma anlamında güzel bir çalışma olacaktır. Bir hafta olmasına rağmen okumaya geçeceğiz” dedi.
 

Doğuştan görme engeli olan Kenan Platin (31) isimli vatandaş ise önümüzdeki günlerde Kur’an-ı Kerimi öğreneceğini belirterek, “Braille Kuran-ı Kerim kursuna katılmayı çok istiyordum. Daha önce böyle bir imkanımız yoktu. Burada böyle bir kursun açıldığını duyunca geldim başvurdum. Allah yardım ediyor öğrenmeye çalışıyoruz. Gayet iyi gidiyor. Hocamız bizlere harfleri öğretti. Görme engelliler diğer insanlar gibi elifbayı ve Kur’an’ı okuyamadığı için bu kabartma harfler bizim için şart. Bizler de bunu değerlendiriyoruz ve belli bir süre sonra bunu çok güzel okuyacağıma inanıyorum” diye konuştu.

“İçimde tarif edemeyeceğim bir heyecan var”
 

Ayağına gelen fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğini söyleyen Platin, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Böyle bir imkan memleketimizde yoktu. Türkiye’nin farklı illerinde vardı ama bizim gitme imkanımız olmadığı için gidemedik. Burada fırsat ayağımıza geldi. Bizler de bunu kaçırmak istemiyoruz. Allah’ın izniyle Kur’an-ı Kerim’i okuyacağız. İçimde tarif edemeyeceğim bir heyecan var.”

“Kur’an-ı Kerim öğrenmenin yaşı yoktur”
 

Engelsiz Yaşam Akademisi’nde Braille alfabesiyle Kur’an öğrenme fırsatı bulduğunu belirten Naim Karatay (44) da Kur’an-ı Kerim öğrenmenin yaşı ve engeli olmadığını ifade etti. Kur’an öğrenmek için kendilerine imkan sunulduğunu sözlerine ekleyen Karatay, “Yaş kaç olursa olsun insanlar gayret ederse öğrenebilir ki ben öğrenmede sıkıntı yaşamıyorum. Sağlam kişiler ‘bu görme engellidir. Kur’an-ı Kerim’i nasıl öğrenir’ diyor. Bize göre de imkanlar var. Bizler de öğrenebiliyoruz. Allah her kapıyı kapatmaz. Bir kapıyı da mutlaka açık bırakır. Gözümüz görmediği için bizlere de zihin vermiş ve biz de Kur’an’ı okuyabiliyoruz” şeklinde konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ