Van Kültür Yolu Festivali Tüm Coşkusuyla Devam Ediyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin altıncı durağı olan Van Kültür Yolu Festivali’nin üçüncü günü birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Van Haberleri 2.07.2024 20:56:00 0
Van Kültür Yolu Festivali Tüm Coşkusuyla Devam Ediyor
Tarih: 02.07.2024 21:23 Güncelleme: 02.07.2024 21:25

Van Müzesi’nde gerçekleşen “Piyano ve Keman Dinletisi” etkinliğinde sanatçılar Cumali Uğur ve Ferhan Aktaş Vanlılara keyifli saatler yaşattı.

Van Kent Meydanı’nda “Aşıklar Programı”nda, Aşık Ahmet Poyrazoğlu, Aşık Rahim Sağlam, Aşık Mehmet Çağlari, Aşık Kâzım Gülle, Aşık Mevlüt Mertoğlu performans sergileyerek yöresel tınıları Vanlılarla buluşturdu.

Uygulama Oteli Konferans Salonu, Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği ve Medeniyetler Korosu’nun “Dillerden Yüreklere Halk Ezgileri” konserine ev sahipliği yaptı.

 

Akdamar Adası Kilise Avlusu’nda ise solist Kerem Özen, piyanist Şenol Özkaya ve keman virtüözü Mevlüt Kara bir müzik şöleni sundular.

Van Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen 2 perdelik “Kurtlar Sofrası” tiyatro oyunu ilgiyle takip edildi.

 

Van İl Halk Kütüphanesi’nde Yazar Sait Ebinç’in “Şehir Hafıza ve Hatıra” söyleşisi ve Van Müzesi’nde Özü Sözü Emeğiyle “Yaşayan Miras Ustaları” ile söyleşiler gerçekleşirken, Uygulama Oteli Konferans Salonu’nda ise TFSF Başkanı Dr. Sefa Ulukan moderatörlüğünde Tarihçi Dr. Rıdvan Süslü “Kadrajın Ötesinde, Sessiz Bir Sanatın Gücü” başlıklı söyleşiyle festival etkinliğinde yer aldı.

 

Uygulama Oteli Konferans Salonu’nda ayrıca “Van’da Yaşamdan İzler” fotoğraf gösterisi gerçekleşti.

“Hikâye Yolu: Kefi’nin Maceraları” Akdamar Adası, Van Gölü Yürüyüş Parkuru’nda 10.00 ile 18.00 saatleri arasında çocuk ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılanıyor.
Festival kapsamında başta Van Müzesi olmak üzere şehrin dört bir yanına yayılan sergiler de dün her yaştan sanatsever tarafından ziyaret edildi.

ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVAL

Atatürk Kültür Parkı’na Çocuk Köyü’nde, çocuklar gün boyunca birbirinden renkli aktivitelerle gönüllerince eğlendi. “Hacivat Karagöz Kukla Oyunu” ve çocuk tiyatrosu “Kral Şakir” çocuklara eğlenceli saatler yaşattı.

 

TURSAK ile Çocuk Filmleri Festival etkinlikleri de Van AVM Paribu Cineverse ve Van Müzesi Çocuk Atölyesi’nde yer almaya devam ediyor. Cem Başak ile Film Okuma Atölyesi, Bekir Erdemöz ile Drama Atölyesi’nde çocuklar bir yandan eğlenirken bir yandan yeni bilgiler edindi.

 

ÇOCUKLARDAN UZAYA BÜYÜK İLGİ

Festival kapsamında Atatürk Kültür Parkı Çocuk Köyü'nde gerçekleştirilen uzay ve bilime yönelik etkinliklere çocuklar büyük bir heyecanla katıldı.
Planetaryumda gökyüzüyle ilgili filmler izlerken, teleskoplarla da uzmanlar eşliğinde gökyüzünü inceleme fırsatı buldular. Gece geç saatlere kadar süren etkinlikte çocuklar, ay, gezegenler ve yıldızlarla ilgili bilgi aldılar.

Gökyüzü Gözlem Sergisini de gezen çocuklar, bilim atölyelerinde de uzaydan mikrobiyolojiye kadar birçok farklı konuda ilginç deneylerle, eğlenceli deneyimler yaşadılar.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem