Köy çocukları badmintonla tanıştılar

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Badminton Federasyonunun birlikte yürüttüğü ’Orda Bir Köy Var Uzakta’ projesi kapsamında Van’ın Özalp ilçesine bağlı Aşağı Tulgalı köyündeki çocuklar badmintonla tanıştılar.Gençlik ve Spor Bak

Van Haberleri 18.01.2019 09:33:39 0
Köy çocukları badmintonla tanıştılar
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.01.2019 09:33

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Badminton Federasyonunun birlikte yürüttüğü ’Orda Bir Köy Var Uzakta’ projesi kapsamında Van’ın Özalp ilçesine bağlı Aşağı Tulgalı köyündeki çocuklar badmintonla tanıştılar.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Badminton Federasyonunun birlikte yürüttüğü ’Orda Bir Köy Var Uzakta’ projesi kapsamında, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileriyle Badminton İl Temsilciliğinden bir heyet, Özalp ilçesinde bulunan Aşağı Tulgalı köyüne gittiler. Proje kapsamında Tulgalı Ortaokulu öğrencilerine Badminton Federasyonunun gönderdiği badminton raketleri, top, file, dikme ve spor malzemesi hediye edildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sportif Eğitim Uzmanı Mustafa Kazancı, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Badminton Federasyonunun beraber yürütmüş olduğu ’Orda Bir Köy Var Uzakta’ projesi kapsamında Özalp ilçesine bağlı en uzak köylerimizden biri olan Aşağı Tulgalı köyündeyiz. Burada 55’e yakın öğrencimiz eğitim faaliyeti yürütmektedir. Bizlerde bu çocukların sportif alanlarında ihtiyaçlarını bir nebzede olsa gidermek için bu proje kapsamında malzeme yardımında bulunarak, bu alanda onları destekliyoruz. Bu projelerin hayata geçmesinde emeği geçen bakanlığımıza ve federasyon yetkililerimize çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Tulgalı Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Emrah Dinçer ise, badminton oyununu daha önceden hiç oynamadıklarını ve sadece televizyonda gördüklerini ifade ederek, “Şimdi ise bu oyun, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Badminton Federasyonu tarafından köyümüze kadar geldiği için çok mutluyuz. Arkadaşlarımız ile bu oyunu ilk oynadığımızda çok heyecanlandık. Bu soğuk kış mevsiminde bu güzel mutluluğu bizlere yaşatan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Badminton Federasyonumuza ve emeği geçen herkese arkadaşlarım adına bir kez daha çok teşekkür ediyorum” dedi.

Tulgalı Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Ersin Pişkin ise, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Badminton Federasyonu tarafından düzenlenen “Orda Bir Köy Var Uzakta” projesi kapsamında okullarına badminton ve farklı spor malzemeleri dağıtıldığını söyleyerek, “Van merkeze 68 kilometre uzaklıkta olan okulumuzda spor malzemeleri konusunda gerçekten çok sıkıntı yaşıyoruz. Tabi bu proje kapsamında federasyonumuz ve bakanlığımız tarafından bizlere badminton raketleri, top, file, dikme malzemeleri gönderilirken; Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ise bizlere birkaç farklı spor malzemesi desteğinde bulundular. Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Badminton Federasyonumuza ve bu projenin ilimizdeki organizasyonluğunu yapan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ