Kongresi Divan Kurulunda kalan Vanspor’da kayyum dönemi mi başlayacak?

Vanspor Futbol Kulübü’nde 8 Ağustos’ta çoğunluk sağlanmadığı için 15 Ağustos’a ertelenen olağan kongre divan kurulunda kaldı. Vanspor’un durumunun bundan sonra ne olacağı merak ediliyor.

Van Haberleri 16.08.2020 00:26:31 0
Kongresi Divan Kurulunda kalan Vanspor’da kayyum dönemi mi başlayacak?
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL
Günlerdir Van kamuoyunu meşgul eden Vanspor Futbol Kulübü olağan kongresi bir türlü yapılamadı. Geçtiğimiz hafta çoğunluk sağlanmadığı için yapılamayan kongre bu haftada başkan adayları olmadığı için divan kurulunda kaldı.

İKİ ADAY KOGNREYİ PROTESTO ETTİ
Vanspor Başkan Adayı Ali Süer, Başkan Servet Yenitürk ile yaptığı görüşmeden borçlar ile ilgili olumlu bir yaklaşım olmadığı için kongreye gelmeyeceğini açıklamıştı. 

Vanspor Başkanı Adayı Murat Çevik, mali rapor ve divan heyeti seçimine itirazda bulunarak bununla ilgili söz hakkı istedi. Divan Başkanı Yalçın Özdemir tarafından kendisine söz hakkı verilmeyince, Murat Çevik ve yönetim kurulu salonu terk ederek, kongreyi protesto etti. 

BİR ADAYIN LİSTESİ TÜZÜĞE AYKIRI BULUNDU
Daha sonra seçim maddesine geçilen kongrede, Başkan Adayı Turgut Lenk’in yönetim kurulu listesi ise tüzüğe uygun olmadığı için divan heyeti tarafından kabul görmedi. Böylelikle Vanspor’da, adayların farklı gerekçelerle salon dışında kalması sağlanan kongre divan kurulunda kalmış oldu. Bu durumda Vanspor’un durumunun ne olacağı merak konusu oldu. 

KONGRE VANSPOR’U BELİRSİZLİĞE SÜRÜKLEDİ?
Yaşanan gelişmeler sonucunda Vanspor Kongresi yapılamamış oldu. İlk toplantısa ekseriyet sağlanamayan kongre, ikinci toplantıda yeterli üyenin gelmesi ile başladı. Divan seçimi oldu ve mevcut yönetim kurulunun görev ve yetkisi sona erdi. 

Divan heyeti kongrenin gündem maddelerini teker teker işletmeye başladı. Tüm maddeleri gerçekleştirilen gündemin, seçimler maddesi gerçekleştirilemedi. Bunun sonucunda Vanspor Futbol Kulübü’nün yönetim başta olmak üzere yetkili organları seçilemedi. 

Eski yönetimin görev ve yetkisinin divan oluşması ile sona ermesi, yeni bir yönetimin de seçilememesi Vanspor Futbol Kulübünü belirsizliğe sürükledi. 

VANSPOR’A KAYYUM MU ATANACAK?
Edinilen bilgiye göre kongresini gerçekleştiremeyen Vanspor için üyelerden herhangi birinin Sulh Hukuk Mahkemesi’ne müracaat etmesi halinde üyelerden genel kurul toplantısını gerçekleştirmek üzere kayyum ataması yapılabilecek. 

Divanın oluşması ile görev ve yetkisi sona eren mevcut yönetimin bundan sonraki süreçte Vanspor adına herhangi bir işlem yapma ve Vanspor adına imza atma yetkisi olacak mı?

Bu durumda Vanspor’da bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izleneceği merak konusu olurken, Van Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünün nasıl bir yol haritası izleyeceği merak ediliyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem