Kongre öncesi Vanspor’da kazan kaynıyor

Vanspor Futbol Kulübünde olağan kongreye kısa bir süre kalmasıyla, iddialar hava uçuşuyor. Kongreye sayılı günler kalmasıyla Vanspor’da sular durulmuyor. Herkes bir birine ateş püskürtürken, Van’ın önemli değerlerinden olan Vanspor?

Van Haberleri 7.08.2020 11:07:40 0
Kongre öncesi Vanspor’da kazan kaynıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Servet Yenitürk, kendi yönetimindeki bazı yöneticilere ateş püskürtürken, Başkan Adayı Murat Çevik, Servet Yenitürk’e sert yanıt verdi. VATSO Derneği Başkanı Zahir Kandaşoğlu ise, mevcut yönetime yüklendi.

8 Ağustos’ta yapılacak olan kongre öncesi Vanspor Futbol Kulübü’nde çalkantılı günler yaşanıyor. Vanspor’da iddialar havada uçuşurken, sular durulmuyor. Peki, Vanspor’un durumu ne olacak?

“TAKIM İLERİDE SATILACAK MI?”
Vanspor Başkanı Servet Yenitürk’ün kongre öncesi yaptığı açıklamada, Başkan Adayı Murat Çevik’in samimiyetine güvenmediğini belirtmişti. Başkan Yenitürk, Başkan Adayı Murat Çevik’in Vanspor’u A.Ş yapmayı düşündüğünü ve bundan dolayı korkularının olduğunu belirterek, “Murat Bey takımı A.Ş yapmayı düşünüyor. A.Ş şahıs üzerine yapılır. Acaba diyorum; takım ileride satılacak mı? Acaba takımın üzerinde milyonlarca kredi çekilip, takımı batırıp, çekip gidecekler mi? Korkularım var” demişti. 

“MURAT BEY 15 TOPLANTIMIZIN HİÇ BİRİNE KATILMADI”
Başkan adayı Murat Çevik’in hiçbir yönetim kurulu toplantısına katılmadığını söyleyen Başkan Yenitürk, “15 defa yönetim kurulu toplantısı yapmışsam, 15’inde de hiçbir arkadaşım bana ulaşılmadı diyemez. Maalesef benim yönetimimde Murat Bey 15 toplantımızın hiç birine katılmamış. Hiç kimse diyemez yönetim kurulunda başkan karar almadan kendi kafasından kararlar verdi” ifadelerini kullanmıştı. 

“SERVET YENİTÜRK TAKIMA EL KOYDU”
Servet Yenitürk’ün iddiaları üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Adayı Murat Çevik, Servet Yenitürk’ün Vanspor’a el koyduğunu ileri sürdü. Vanspor Futbol Kulübü’nde 8 Ağustos’ta yapılacak olan olağan kongre öncesi başkanlığa aday olduğunu açıklayan Vanlı İşadamı Murat Çevik, Servet Yenitürk’ün Vanspor’u kendi şirketine çektiği kredilerle Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde borçlandırıp, gelirlerine temlik koyarak, Vanspor’a el koyduğunu söyledi. Başkan adayı Çevik, Yenitürk’ün samimi olmadığını ve takımı kendi şirketine çektiği kredilerle borçlandırdığını ileri sürdü. Çevik takımın şuanda Yenitürk’e 8.5- 9 milyon borçlu olduğunu belirterek, Servet Yenitürk7ün Vanspor’un gelirlerine el koyduğunu söyledi.

“VANSPOR’U SERVET BEY A.Ş. YAPAR”
Vanspor’u kesinlikle A.Ş. yapmayacaklarını ve buna ihtiyaçlarının olmadığını belirten Çevik, “Benim geçmişim ortadadır. Vanspor’u A.Ş. yapmıyoruz. Kendime göre bir gücüm var ve o gücümü Vanspor’da kullanmak istiyorum. Servet Yenitürk’ün söylediklerine ihtiyacım yok. Vanspor’u A.Ş. yapmamız kesinlikle söz konusu değildir. Ben Vanspor’u A.Ş. yapamam ama Servet Bey yapabilir. Böyle bir şey söz konusu değildir” dedi.

VATSO BAŞKANI KANDAŞOĞLU VANSPOR İÇİN NE DEMİŞTİ?
Vanspor yönetimini sert bir dille eleştiren VATSO Derneği Başkanı Zahir Kandaşoğlu ise, “Yönetim 2-3 kez istifa etti. Yok, istifa ediyoruz, varız diye bir türlü çözemediler. Şimdiki yönetim kongre öncesi kalkıp borç açıklıyor. Madem bırakacaksınız kongrede her şeyi açıklayın. 1 ay önceden çıkıp bu takımın bu kadar borcu var, bu kadar icrası var, kimse talip olmasın yine millet bana gelsin desin ki yok sen devam et. Bütün amaç budur” ifadelerini kullanmıştı.

8 Ağustos Cumartesi günü Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılacak olan olağan kongre öncesi çalkantılı günler geçiren Vanspor’da yeni yönetimin kimlerden oluşacağı merak konusu oldu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem