Van kent meydanı hizmete açılıyor

Van'ın işlek caddelerinden Cumhuriyet Caddesi üzerinde yapımı devam eden Van Kent Meydanı çalışmalarında sona gelindi. Önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak Kent Meydanı şehrin çehresini değiştirip caddenin değerine değer katacak.

Van Haberleri 18.11.2023 18:23:00 0
Van kent meydanı hizmete açılıyor
Tarih: 18.11.2023 18:26 Güncelleme: 19.11.2023 01:14

Yıllardır meydan özlemi çekerek, konserler, mitingler ve eğlence programlarında yer sıkıntısı yaşanan Van’da, Büyükşehir Belediyesi çok amaçlı modern projeyi kente kazandırıyor.

Cumhuriyet Caddesinin merkezi yerinde 6580 metrekarelik alanda Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından yaptırılan meydan, konser, tiyatro, gösteri ve mitinglerde kullanılabilecek, ayrıca meydanda oturma bankları ve yeşil alan olacak. Işıklandırma çalışmaları yapılan meydan, gece etkinliklerinde de rahatlıkla kullanılabilecek.

Meydanın bitişiğindeki Park AVM binasının meydana bakan devasa duvarı Van’ın doğal ve kültürel güzelliklerini yansıtan Akdamar Adası, Van Kalesi, Van Kedisi, Hüsrev Paşa Camii, Flamingo ve Van Balığı resimleriyle süslendi.

Cumhuriyet Caddesi ile Müze Sokak arasında bulunan depremde ağır hasar alarak yıktırılan eski belediye binası ve müze arazisi üzerinde hayata geçirilen çok amaçlı kent meydanı yapım işi Büyükşehir Belediyesi tarafından Geo Tek Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi ile İs Ak İnşaat Elektrik Turizm Petrol Taahhüt Pazarlama İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi iş ortaklığına ihale edilmişti.
Dönemin Van Valisi Murat Zorluoğlu’nun Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilip Trabzon’a gitmesiyle uzunca bir süre yapımı aksayan meydanın Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’nın talimatları doğrultusunda bahar aylarında yapımına başlanmış bugünlerde açılış aşamasına gelen kent meydanı Van’ın vizyonunu değiştirecek Cumhuriyet Caddesi’nin değerine değer katarak şehir merkezine nefes aldıracak projede çalışmalar son aşamaya geldi. 7 milyon 635 bin TL’ye mal olan kent meydanın son rötuşları yapılarak önümüzdeki günlerde hizmete açılacak.


Haber Kaynak : Vansesi Gazetesi
Anahtar Kelimeler: meydanı hizmete açılıyor
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem