Kaymakam Özcan gözyaşlarını tutamadı

Van'ın Bahçesaray İlçe Kaymakamı Mehmet Özcan, Çanakkale ruhunun yeniden yaşatıldığı “Çanakkale Son Kale” adlı tiyatro oyununu gözyaşları arasında izledi.

Van Haberleri 14.05.2018 17:39:19 0
Kaymakam Özcan gözyaşlarını tutamadı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.05.2018 17:39

Bahçesaray Belediyesi organizesiyle ilçede eğitim gören öğrenciler tarafından Van Devlet Tiyatrosunda “Çanakkale Son Kale” adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Çanakkale ruhunun yeniden yaşatıldığı oyun karşısında Bahçesaray Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Özcan gözyaşlarını tutamadı. 


Sahnelenen oyundan sonra açıklama yapmak için kürsüye çıkan Bahçesaray Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Özcan, duygu dolu anlar yaşadı. Cümleleri boğazında düğümlenen Kaymakam Özcan, konuşma yapamayacağını belirterek, “Yavrularımızın yüreğine sağlık. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi. 


Kaymakam Özcan’dan sonra kürsüye çıkan Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş ise, Çanakkale’nin tarihimizin altın sayfalarından bir yer olduğunu ifade ederek, “Çanakkale, aziz milletimizin yekvücut olduğu ve böylece diri olduğu yerdir. Balkan savaşlarında mahcup olan Türk ordusunun, mahcubiyetinin üzerinden atıldığı ve hıncının alındığı bir yerdir. Çanakkale, tarihimizin altın sayfalarından bir yerdir. Bizim gururumuz ve en büyük ortak paydamızdır” diye konuştu. 


Çanakkale şehitliğinde yurdumuzun doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine ve hatta sınırların ötesinde şehitlerin bulunduğunu aktaran Karataş, bu zaferin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini kaydetti. 


Yapılan konuşmaların ardından plaket takdimi ile program son buldu. 


Programa Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Mehmet Suat Ekici, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Bahçesaray Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Özcan, Cumhurbaşkanı Eski Başdanışmanı Gülşen Orhan, Bahçesaray Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Takmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kasım Erva, kurum amirleri, STK temsilcileri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ