Tarih: 28.08.2024 20:25

Van Kapıköy'de Turizm Patlaması: Yeni Tesis ile Turist Sayısı 1 Milyona Uçacak!

Facebook Twitter Linked-in

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van'ın önemli geçiş noktası Kapıköy Sınır Kapısı'nda, İranlı turistlerin sıkça kullandığı güzergahta yeni bir gelişme yaşandı. Sınır kapısına yeni bir sosyal tesis yapılacak ve bu durum, bölge esnafının memnuniyetini artırmaya devam ediyor.

YENİ SOSYAL TESİS YOLDA

İki yıllık modernizasyon çalışmalarının ardından daha işlevsel hale gelen Van Kapıköy Sınır Kapısı için büyük bir adım atıldı. Yapılacak yeni sosyal tesis, hem turistleri hem de yörenin ekonomik ve sosyal dinamiklerini olumlu yönde etkileyeceği düşünülüyor.

“HEDEF 1 MİLYON TURİST”

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu'nun sınır kapısında yaptığı ziyaretin ardından verdiği bilgiler, hedeflenen turist sayısındaki artışı da gözler önüne seriyor. Van Valisi Ozan Balcı ile sınır kapısını inceleyen Türkmenoğlu, yeni sosyal tesis projesi hakkında bilgi verdi. Buna göre, hedef, İranlı turist sayısını mevcut 750 bin seviyesinden 1 milyona çıkarmak. Ayrıca pasaport ve gümrük kontrol noktalarının genişletilmesiyle misafirlerin sınır geçiş süreçlerinin hızlandırılması planlanıyor.

AK parti Van Milletvekili Türkmenoğlu incelemelerin ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 

“Van Valimiz Sayın Ozan Balcı ile birlikte Kapıköy Sınır Kapısındayız. Van Kapıköy Sınır kapısı girişine yeni sosyal tesis yapılacak. Hedefimiz turist sayısını 750 binden 1 milyona çıkarmak. Pasaport kontrol ve gümrük kontrol noktaları genişletilerek İranlı misafirlerimizin geçişleri hızlanacak.” 

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —