Van Kapıköy Sınır Kapısı’nda ‘Tax Free’ açıldı

Yabancı turistlerin Türkiye’de yaptıkları alışverişlerde ödedikleri vergiyi geri almalarına olanak sağlayan Joy Refund Tax Free Ofisi, Kapıköy Sınır Kapısı’nda hizmete açıldı.

Van Haberleri 2.11.2023 00:06:00 0
Van Kapıköy Sınır Kapısı’nda ‘Tax Free’ açıldı
Tarih: 02.11.2023 00:09 Güncelleme: 02.11.2023 12:46

Açılışa Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Gülgeldi, Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Faruk Altınal, Yönetim Kurulu Danışmanı Emre Küçükgökçe, Genel Sekreter Cengiz Aras, Joy Refund Yönetim Kurulu Başkanı ve MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Savaş Yılmaz, Joy Refund Genel Müdürü Süha Konuralp, Setcard Yönetim Kurulu Üyesi Necmettin Birinci ve YAKA Marketler Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Karaman katıldı.

“SEVİNCİMİZİ PAYLAŞMAK ÜZERE BURADAYIZ”

Açılışta konuşan Van TSO Başkanı Necdet Takva şunları söyledi: “Bugün heyecan verici bir açılıştayız. Belki çoğu insan bugünkü açılışın, Joy Refund Tax Free’nin kent ekonomisine ve Kapıköy Sınır Kapısı’nın uluslararasılaşması konusuna pek aşina olmayabilir. Ama biz olayın farkında olan Van TSO olarak, bugün bu önemli faaliyetin açılışı için bir aradayız. Hem destek olmak hem bu sevincimizi paylaşmak üzere buradayız.”

İLK OFİS KAPIKÖY’DE AÇILDI

“Özellikle İranlı turistlerin ya da Kapıköy’den çıkış yapacak olan yabancı ülke vatandaşlarının şehrimizde yaptıkları alışverişlere dair vergi iadelerini alabilmelerini kolaylaştıran ve buna zemin hazırlayan İstanbul merkezli firmanın temsilcilik açılışını yapacağız.” diyen Başkan Takva, “Heyecan verici başka bir boyutu da Ülkemizin İran’a açılan 3 sınır kapısından bir tanesi olan Kapıköy’de ilk ofisin açılışını yapıyoruz. Gürbulak ve Esendere’de Tax Free ofisi yok. Kapıköy Sınır Kapısı’nda açılması Kapıköy’ün kara sınır kapıları arasında geldiği noktayı ve önemini açık şekilde göstermektedir. Bu ilgili alaka uzun süreli bir araştırmayla hazırlanmış ve burada hizmete başlamıştır.” dedi.

Emeği geçenlere teşekkür eden Takva konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben bu anlamda Joy Refund Firması Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Yılmaz ve çözüm ortakları, tüm firma çalışanlarına, Kapıköy Gümrük Müdürümüze ve Gümrük Turizm İşletmeleri Kapıköy Müdürüne teşekkür ediyorum. Kapıköy’de önemli bir eksiklik giderildi. Ayrıca yerel market zincirimiz olan YAKA Market ve Setur’un da Kapıköy’de açılması ve hizmet vermesi kapımızın uluslararası bir düzeye ulaşması noktasında önemli katkılarda bulunmaktadır.”

TAKVA: TURİST ARTIŞINA VESİLE OLACAK

Tax Free Ofisi’nin turist artışına da katkı sunacağını ifade eden Takva, “Benim iyimser tahminim ofisin burada olması geçişlerin yüzde 10 artmasına olanak sağlayacaktır. Bunun çok üzerine bir etki yaratacağına yönelikte rakamlar da verildi.” diye belirtti. 2023 turist hedefleriyle ilgili de konuşan Takva, “Bizim 2023 yılı sonu itibariyle 1 milyon turist hedefimiz vardı. Yeni yılın başında bu hedefi koymuştuk. Ancak kapımız uzun yıllar sizlerin de bildiği gibi sınırlı süreli bir şekilde hizmet verdi. Sabah 9’da açılıyordu 3-4 gibi kapanıyordu. Ancak 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren 7/24 hizmet vermeye başladı. Artık uluslararası düzeyde kurumsal yapıya ulaşmış oldu. Bu da hedeflerimize ulaşmamız noktasında önemli bir gelişmeydi.” şeklinde konuştu.

Takva ayrıca ofisin Van’ın yanı sıra bölge ve ülke ekonomisine de katkı sunacağını dile getirdi.

Haber Kaynak : Van Postası Gazetesi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

Arıcak’ta ortaokullar arası futbol turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığ yeni bir spor kulübü kazandı


Van Spor

Milli hentbol heyecanı Elazığ’da


Van Spor

Voleybolda kadınlarda Erzincan Valiliği erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ