Kalbinden bıçaklanan genç hayata tutundu

Muş’un Korkut ilçesinde bir hafta önce kalbine aldığı bıçak darbesiyle yaralanan Mahsun Tençin, Lokman Hekim Van Hastanesinde yapılan başarılı ameliyat sonucu sağlığına kavuştu.

Van Haberleri 10.08.2018 09:46:06 0
Kalbinden bıçaklanan genç hayata tutundu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.08.2018 09:46

Korkut ilçesinde ikamet eden Mahsun Tençin (22), yaklaşık bir hafta önce kalbine aldığı bıçak darbesiyle yaralandı. Kalbin sol tarafındaki karıncığa isabet eden bıçak darbesiyle yaralanan Tençin, Bitlis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan ilk tedavinin ardından Tençin, Lokman Hekim Van Hastanesine sevk edildi. Hastanede yapılan başarılı ameliyat sonucu Tençin sağlığına kavuştu. 


Konuyla ilgili açıklamada bulunan Lokman Hekim Van Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Halil Başel, bir hafta önce Mahsun Tençin’in kalp yaralanması sonucu Bitlis’ten sevk edildiğini ifade ederek, “Kalbin sol tarafındaki karıncık yaralanmasıyla bize geldi. Bitlis’te ilk müdahalesi yapılmıştı. Bize geldiğinde stabildi, ama 2 saat sonra yeniden kanaması başladı. Yaralımız yaklaşık 1,5 litre yoğun bakımda, 1 litrede ameliyat sırasında kan kaybetti. Yani vücuttaki kanın neredeyse yarısı boşaldı. Biz tekrar müdahale ettik ve hastamızı taburcu olacak hale getirdik. Şu anda her şey normal ve 1-2 güne kadar yaralımızı taburcu etmeyi düşünüyoruz” dedi. 

 

“15-20 yıl sonra Türkiye’de beyin, kalp ve genel cerrahisi branşlarında hekim bulunamayacak” 


Son zamanlarda sağlıkla ilgili çıkan olumsuz haberleri sert bir dille eleştiren Prof. Dr. Başel, “Özellikle ilk müdahaleyi yapan doktora buradan teşekkür etmek lazım. Çünkü kalbin sol tarafındaki sol karıncık yaralanmaları, genelde hastane içinde bile olsa kurtarılması çok zor ameliyatlardır. Bitlis’teki doktorlar, imkânsızlıklar içerisinde olunmasına rağmen hastayı hayatta tutmayı başarmışlar ve bize ulaşmasını sağlamışlar. Tabi son zamanlarda özellikle sağlıkla ilgili çok olumsuz haberler görüyoruz. Bu bilinçli, bilinçsiz yapılan haberler, sağlık camiasının motivasyonunu çok olumsuz etkilemektedir. Sanki hiç iyi bir şey olmuyormuş gibi, sağlıkçılar sadece işleri güçleri ekonomik kaygıları olan insanlar gibi tanıtılıyor. Ama büyük bir yanlışın içerisindeyiz. Buna Sağlık Bakanlığı ve yetkili birimlerin bir çözüm üretmesi lazım. Bunun bir devlet politikası haline gelmesi lazım. Bu gidişle devam ederse biz kendi çocuklarımızı tıp fakültesi okumaya ikna edemeyiz. Bizlerin durumunu görüp okumak istemiyorlar. 15-20 yıl sonra Türkiye’de özellikle beyin cerrahisi, kalp cerrahisi ve genel cerrahi gibi ağır branşları yapacak hekim bulunamayacak. Bana göre bu konuda daha yapıcı haberlerin çıkması lazım. Çünkü her hasta artık bizlere tereddütle, kafalarında soru işaretleriyle geliyor. Bu gidişle 15-20 yıl sonra kendimizi tedavi edecek insanları bulamayacağız. Bu konuda tüm Türkiye’nin, özellikle siyasilerimizin, bizleri yöneten insanların biraz daha duyarlı olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. 


Yaralı Mahsun Tençin ise kendisini tedavi eden doktorlara teşekkür etti. 


Baba Remzi Tençin de çok mutlu olduğunu belirterek, “Mutluluğumu ifade edemiyorum. Doktorlarımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kulland

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ