Van Kahvaltısı, 'Dünya Kahvaltı Günü' ile Ününe Ün Kattı

Rekorlar kitabına giren Van Kahvaltısı için Dünya Kahvaltı Günü coşkusu.

Van Haberleri 2.06.2024 21:32:00 0
Van Kahvaltısı,
Tarih: 02.06.2024 21:38

VAN'DA DÜNYA KAHVALTI GÜNÜ COŞKUSU

"Dünya Shankalbalık Rüzgar Bendi" gibi isimlerle tanınan özel bir alanda, her yıl Haziran ayının ilk Pazar günü gerçekleştirilen "Dünya Kahvaltı Günü" büyük ilgi gördü. Geleneksel olarak düzenlenen etkinlikte, yöresel ürünlerin sergilendiği zengin sofralar katılımcılar tarafından beğeniyle karşılandı.

VAN KAHVALTISININ RENKLİ ÇEŞİTLERİYLE KAHVALTI ŞÖLENİ

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO), Van kahvaltısının tanıtımını yapmak amacıyla büyük bir şenlik düzenledi. Van kahvaltısının meşhur lezzetlerinden otlu peynir, murtuğa, kavut gibi yöresel ürünlerle süslenmiş sofralar kuruldu. Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu ve Van TSO Başkanı Necdet Takva'nın da katıldığı etkinlikte, Van'ın zengin kahvaltı geleneği katılımcılara sunuldu.

 

 

VAN KAHVALTISININ UNESCO KÜLTÜREL MİRAS LİSTESİ YOĞUNLUĞU

Van TSO Başkanı Necdet Takva'nın verdiği bilgilere göre, 2014 yılında başlayan bir macera sonucunda düzenlenen "Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası" etkinliğiyle Guinness Rekorlar Kitabı'na girildi. Takva, pandemi sürecinde sosyal medyada başlattıkları etkinlikle "Dünya Kahvaltı Günü" akımını oluşturduklarını ve bu akımının dünya çapında hızla yayıldığını belirtti. UNESCO tarafından kültürel olmayan miras listesine alınan "Dünya Kahvaltı Günü", Türkiye'de de resmiyet kazandı.

VAN TSO BAŞKANI TAKVA: “365 GÜNÜNÜN BİR TANESİ VAN'A ARMAĞAN”

Necdet Takva, sosyal medya üzerinden başlattıkları etkinlik sayesinde Haziran ayının ilk Pazar gününü "Dünya Kahvaltı Günü" olarak Van'a armağan etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Takva, Van kahvaltısının yalnızca bir üründen ibaret olmadığını, birçok ürünün bir araya gelerek oluşturduğu, aile yapısını pekiştiren çok özel bir öğün olduğunu vurguladı.

Etkinlikte yer alan Van TSO yönetimi, il ve ilçe protokolü ile vatandaşlar, Van kahvaltısının lezzetini ve kültürünü benimseyerek bu özel günün önemini vurguladılar.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

 

 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem