‘Kahvaltının başkenti’ Van’dan Dr. Öz’e davet

Dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz’ün kahvaltının gereksiz olduğu ve yasaklanması gerektiği sözlerinin üzerine Vanlı kahvaltıcılardan davet geldi.

Van Haberleri 17.01.2020 14:38:59 0
‘Kahvaltının başkenti’ Van’dan Dr. Öz’e davet
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.01.2020 14:38

Prof. Dr. Mehmet Öz’ün kahvaltıyla ilgi açıklamalarına kahvaltının başkenti Van’dan cevap gecikmedi. Dr. Öz’ün 2013 yılındaki “Kahvaltı vücudumuz için tam anlamıyla bir uyandırma servisi” açıklamalarını hatırlatan Vanlı kahvaltıcılar, Öz’ü Van’da ağırlamak istedi.

Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrasıyla adını Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdıran Van kahvaltısının günün en önemli öğünü olduğuna dikkat çeken kahvaltıcılar; Dr. Öz’ün gelememesi durumunda ise kendisine kargoyla kahvaltı göndereceklerini söylediler. Tescillenen meşhur otlu peyniri, murtuğası ve kavutu başta olmak üzere balı, cacığı, kaymağı gibi onlarca çeşidiyle iştah kabartan Van kahvaltısının tam bir ilaç deposu olduğunu söyleyen kahvaltıcılar, Öz’ün açıklamalarından vazgeçerek özür dilemesi gerektiğini bildirdi.

KAHVALTI YAPILMADAN GÜNE BAŞLANMAZ

İHA muhabirine konuşan ’Van kahvaltısının buluşçusu’ olarak bilinen Yusuf Konak, daha önce Amerika’ya giderek meşhur Van kahvaltısını tanıttıklarını belirtti. Dr. Öz’ü Van kahvaltısını yemeğe davet eden Konak, “Van kahvaltısı Guinness Rekorlar Kitabı’na girerek dünyada tanındı. Daha önce 4 defa Amerika’ya giderek Van kahvaltısını tanıttık. Van kahvaltısı benim sevdamdır. Tüm başarımı eşime, tüm güzelliğimi ise Van kahvaltısına borçluyum. Kahvaltı yapılmadan güne başlanmaz. Dr. Mehmet Öz’ü Van’a davet ediyorum. Van’a gelip Van kahvaltısını tadın. Eğer gelme ihtimali yoksa kahvaltıyı kargoyla göndereceğim. Kahvaltı bin derdin dermanıdır. Allah kimseyi kahvaltısız bırakmasın” dedi.

KAHVALTI VAZGEÇİLMEZ BİR AŞKTIR

Dr. Mehmet Öz’ün daha önce kahvaltının çok önemli bir öğün olduğu sözlerini anımsatan Bak Hele Bak Kahvaltı Salonu işletmecilerinden Fariz Gül ise, “Dr. Öz, son zamanlarda talihsiz bir açıklama yaptı. Bunu neye dayandıracağını bilmiyoruz ama biz kahvaltıcılar olarak günün en önemli öğünün aslında kahvaltı olduğunu biliyoruz. Sağlık camiasının da bu konuda ortak bir görüşü vardır. Mehmet Öz’e buradan sesleniyoruz. Daha önce yaptığı açıklamaları kendisine hatırlatıyoruz. Çünkü kahvaltı vazgeçilmez bir aşktır” diye konuştu.

“Kahvaltı kültürümüzün vazgeçilmez bir parçasıdır” diyen vatandalar da, hem sağlık açısından hem de bir kültürün devamı açısından kahvaltı öğününü önemsediklerini belirterek, güne enerjik başlamak için kahvaltının şart olduğunu vurguladılar.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ