‘Kahvaltının başkenti’ Van’dan Dr. Öz’e davet

Dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz’ün kahvaltının gereksiz olduğu ve yasaklanması gerektiği sözlerinin üzerine Vanlı kahvaltıcılardan davet geldi.

Van Haberleri 17.01.2020 14:38:59 0
‘Kahvaltının başkenti’ Van’dan Dr. Öz’e davet
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.01.2020 14:38

Prof. Dr. Mehmet Öz’ün kahvaltıyla ilgi açıklamalarına kahvaltının başkenti Van’dan cevap gecikmedi. Dr. Öz’ün 2013 yılındaki “Kahvaltı vücudumuz için tam anlamıyla bir uyandırma servisi” açıklamalarını hatırlatan Vanlı kahvaltıcılar, Öz’ü Van’da ağırlamak istedi.

Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrasıyla adını Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdıran Van kahvaltısının günün en önemli öğünü olduğuna dikkat çeken kahvaltıcılar; Dr. Öz’ün gelememesi durumunda ise kendisine kargoyla kahvaltı göndereceklerini söylediler. Tescillenen meşhur otlu peyniri, murtuğası ve kavutu başta olmak üzere balı, cacığı, kaymağı gibi onlarca çeşidiyle iştah kabartan Van kahvaltısının tam bir ilaç deposu olduğunu söyleyen kahvaltıcılar, Öz’ün açıklamalarından vazgeçerek özür dilemesi gerektiğini bildirdi.

KAHVALTI YAPILMADAN GÜNE BAŞLANMAZ

İHA muhabirine konuşan ’Van kahvaltısının buluşçusu’ olarak bilinen Yusuf Konak, daha önce Amerika’ya giderek meşhur Van kahvaltısını tanıttıklarını belirtti. Dr. Öz’ü Van kahvaltısını yemeğe davet eden Konak, “Van kahvaltısı Guinness Rekorlar Kitabı’na girerek dünyada tanındı. Daha önce 4 defa Amerika’ya giderek Van kahvaltısını tanıttık. Van kahvaltısı benim sevdamdır. Tüm başarımı eşime, tüm güzelliğimi ise Van kahvaltısına borçluyum. Kahvaltı yapılmadan güne başlanmaz. Dr. Mehmet Öz’ü Van’a davet ediyorum. Van’a gelip Van kahvaltısını tadın. Eğer gelme ihtimali yoksa kahvaltıyı kargoyla göndereceğim. Kahvaltı bin derdin dermanıdır. Allah kimseyi kahvaltısız bırakmasın” dedi.

KAHVALTI VAZGEÇİLMEZ BİR AŞKTIR

Dr. Mehmet Öz’ün daha önce kahvaltının çok önemli bir öğün olduğu sözlerini anımsatan Bak Hele Bak Kahvaltı Salonu işletmecilerinden Fariz Gül ise, “Dr. Öz, son zamanlarda talihsiz bir açıklama yaptı. Bunu neye dayandıracağını bilmiyoruz ama biz kahvaltıcılar olarak günün en önemli öğünün aslında kahvaltı olduğunu biliyoruz. Sağlık camiasının da bu konuda ortak bir görüşü vardır. Mehmet Öz’e buradan sesleniyoruz. Daha önce yaptığı açıklamaları kendisine hatırlatıyoruz. Çünkü kahvaltı vazgeçilmez bir aşktır” diye konuştu.

“Kahvaltı kültürümüzün vazgeçilmez bir parçasıdır” diyen vatandalar da, hem sağlık açısından hem de bir kültürün devamı açısından kahvaltı öğününü önemsediklerini belirterek, güne enerjik başlamak için kahvaltının şart olduğunu vurguladılar.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ