KADES uygulaması Van'da 8 bin 450 kadın tarafından yüklendi

Vangölü TV ekranlarında her hafta Cuma günleri yayınlanan Hayatın İçinden Programı toplumun çeşitli konu ve sorunlarını gündeme getirmeye devam ediyor. Bu hafta KADES uygulamasının masaya yatırıldığı programda uygulama tüm detayları

Van Haberleri 23.01.2022 01:19:54 0
KADES uygulaması Van'da 8 bin 450 kadın tarafından yüklendi
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV ÖZEL

Vangölü TV ekranlarında yayınlanan Hayatın İçinden Programı hayata dair her şeyi Van halkına aktarmaya devam ediyor. Hayatın İçinden Programının bu haftaki konusu KADES uygulamasıydı.

Hayatın her aşamasında kullanılan teknolojinin kadınları korumak için de kullanılmasının gündeme gelmesi ile hayata geçirilen KADES uygulamasının önemli bir ihtiyacı karşıladığını ifade eden Van İl Emniyet Müdürlüğünde görevli Komiser Esra Asena Duman, “Tek tuşla daha rahat bir şekilde ve zaman kaybetmeden ulaşabilecekleri şiddet mağdurları ve şiddet tehlikesi altında olan kadınların ulaşabilecekleri ücretsiz bir uygulamadır. KADES ülkemizde uygulandığı günden bu yana 3 milyon 44 bin kadın tarafından telefonlarına yüklendi, 227 bin 800 civarı ihbar alındı. Bunların yüzde 50’sinden fazlası asıllı ihbarlardır. Van'a baktığımız zaman ise 8 bin 444 civarında kadın uygulamayı indirmiş, Uygulamayı indirenler içinden KADES aracılığı ile 1600 civarında ihbar yapılmış. İhbarların da yüzde 60'a yakını asıllı ihbarlardır. Bizim aldığımız KADES ihbarların çoğu fiziksel şiddet ve tehdit şeklindedir" dedi.

Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem