Jolly Turizm Onursal Başkanı Sinan Vardar: Van'ın istikbali turizm

Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği’nin (VATSO) Van'ın Gelecek Turizm Vizyonu toplantısına katılan Jolly Turizm Onursal Başkanı Sinan Vardar, Van’ın istikbalinin turizm olduğunu söyledi.

Van Haberleri 17.10.2020 18:05:32 0
Jolly Turizm Onursal Başkanı Sinan Vardar: Van'ın istikbali turizm
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van’ın turizm potansiyelinin görüşüldüğü ve Elite World Hotel’de Van Ticaret ve İş Dünyası Derneği (VATSO) tarafından düzenlenen Van'ın Gelecek Turizm Vizyonu toplantısında turizmcilerle bir araya gelen Jolly Turizm Onursal Başkanı Sinan Vardar, Van Denizi’nin Van için büyük bir hazine olduğunu ve korunması gerektiğini ifade etti.

Kapıköy Sınır Kapısı’nın da biran önce açılması gerektiğini belirten Vardar, Van’ın kendi turistini kendisi getirmesi gerektiğini ve Tahran ile Van arasında uçak seferlerinin yapılması gerektiğini söyledi.

“VAN DENİZİ VAN İÇİN BÜYÜK BİR HAZİNE”

Jolly Turizm Onursal Başkanı Sinan Vardar, ”Tanınmaya ihtiyacı ola her yere koşuyoruz. Zahir bey davet etti geldik. 2 gündür buradayım ve inanılmaz şekilde mutluluklar içerisindeyim. 2 kez Van’a geldim. Van turizmin bir ögesi. Burada Van’da müthiş bir tarih var. Türkiye’de bir tarih var. Bu ülkede bir hazine var. Ne kadar faydalı onu tartışırız. İnsan kaynağı çok faydalı, insan kaynağı her ilişkide olduğu gibi turizmde de çok mühimdir. Bunun yanında mutfak çok önemli. Ülke olarak mutfağımız çok güzel. 40 yıldır turizmin içerisindeyim. Van’ın doğal güzelliğinin en önemli yönü Van denizi, Van Denizi burası için büyük bir değer. Artık Van denizine kanalizasyonun akmaması gerekiyor. Van denizi Van için büyük bir hazine” dedi.

“KAPIKÖY SINIR KAPISI’NIN DA BİRAN ÖNCE AÇILMASI GEREKİYOR”

Vanlı turizmcilere önerilerde bulunan Vardar, “Burada yüksek oteller yerine 2-3 katlı oteller yapıla bilinir. Doğayı bozacak yapılar yapılmamalı. Van’ın şansızlığı İstanbul’a uçakla gelebilmesi, ama Van’ın yanında 3 yabancı ülke var. Bu büyük bir kaynak, 500 bine yakın bir İranlı geliyor. Kapıköy Sınır Kapısı’nın da biran önce açılması gerekiyor. Turizm geliri demek bir ülkenin, bir şehrin en büyük kaynağı, bacasız sanayidir. 100 tane fabrika açarsanız bu gelir kadar faydalı olamaz. İnşallah en kısa sürede Kapıköy açılır. Van’da bir özel uçak firması kurulabilir. Sadece iç turizme hitap eder 5-6 uçaklı bir firma kurulabilir. Bunun örnekleri Avrupa’da çok. 80 milyon nüfusumuz var ve bu nüfusun 70 milyonu inanın Van’ı görmek istiyor. Ama bunun nasıl getireceğiz. Otobüsle olmaz. Ancak uçakla gelebilirler. Kültür turları çok önemli, Van’ın kahvaltısı, Van’ın Kedisi bunlar çok güzel şeyler. Bunları öne çıkarmak gerekiyor. Burada filmlerin çekilmesi gerekiyor. Bu konuda elçi olmak istiyorum. Çok güzel konulu filmler çekilebilir. Van’ın tanıtımı için bunlar çok önemli şeyler” diye konuştu.

“VAN’IN İSTİKBALİ TURİZMDİR”

Van için bundan sonra elinden geleni yapacağını belirten Vardar, “Bundan sonra fahri bir Vanlı olarak, Van’ı çok seven bir ağabeyiniz olarak Van’a elimden gelen her şeyi yapacağım. Bundan sonraki süreçte yazılarımda Van’ı yazacağım. Buraya sanatçıları getirelim. Van’ın Urartu Müzesi anlatılacak gibi değil. Biraz daha geriye gitsek neredeyse taş devri. Burada büyük bir medeniyet var. Türkiye turizmde şuanda 6’ncı sırada, turizmin önü çok açık ve Van’ın istikbali turizmdir. Ama lütfen birlik ve beraberlik içerisinde Van denizindeki turizm yapılanmasına çok önem verin. Oraya çok güzel tesisler yapılabilir. Projelere çok iyi düşünmek lazım, kanalizasyon işini biran önce halletmek lazım” ifadelerini kullandı.

“VAN’IN TURİZM GELECEĞİ ÇOK BÜYÜK OLACAK”

Vanspor’un biran önce Süper Lig’e yükselmesi gerektiğini belirten Vardar, “Vanspor’un Süper Lig’de olması gerekiyor. Van’daki insanlar çok iyi niyetli. Çok iyi insanlar. Vanlıları çok sevdim. İnsan ilişkileri burası için önemli bir artıdır. Van’da trafikle ilgili bir sıkıntı var. Stadyumla ilgili bir sorunu var. Bu hükümet sanayiye değil, futbol sahalarına çok büyük yatırımlar yaptı. İnşallah Van ihmal olmasın. Bununla ilgili bir yazı kaleme alacağım. En büyük gelişme inşallah turizmde olsun. Ama Van Gölü’nü, Van Denizini çok iyi değerlendirin. Van’a komşu olan 3 ülke buraya yeter. Bizde iç turizmde gerekeni yapacağız. Belki Almanları bile buraya getireceğiz. Bunun sözünü veriyorum. Bu olaylar bittikten sonra İran’dan 20 milyon turist gelecek. Bu turistlerin tamamı buraya gelecek. Van’ın turizm geleceği çok büyük olacak. Bu ülkenin geleceği çok güzel olacak. Biraz sabır” ifadelerini kullandı.

“TAHRAN’DAN VAN’A CHARTER UÇUŞ KOYUN”

Başkan Vardar konuşmasının devamında, Van’ın yemekleri çok lezzetli. Buranın mutfağı çok zengin. Van’ı çok sevdim. Kültür Turlarını düzenleyen müdürümüzü Kerem beyi bu akşam arayacağım. Van’da kış turizmi için ne yapabiliriz diye konuşacağım. Ülkemize Avrupa olsun dünya olun çok iyi bakmıyor. Onun için kendi turistimizi kendimiz getiriyoruz. Ben bunu her zaman hükümete tavsiye ediyorum. Bizim kendimizden başka dostumuz yok. Kendi turistinizi kendiniz getirin. İran’dan charter uçak kiralayın. Uçak koyarsanız turist gelir. Tahran’dan Van’a charter uçuş koyun. Bunların yapılması lazım. Biz hafta 360 uçak turist getiriyorduk. Biz bıraktık artık getirilmiyor. Devlete Türk tur operatörlerini ayakta tutun diye yalvardık. Ama dayanmak mümkün değil. Jolly Tur’un tanıtım amaçlı reklam filmlerinde Van’a yer vereceğiz. Artık Van benim doğum yerim. Öyle düşünün. Tanıtımın filmlerinde Van’ı öne alacağız” diye konuştu.

Program plaket takdimi ile sona erdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler: