İYEP programıyla minik öğrencilerin yetenekleri artıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, İlkokullarin 3'üncü Sınıflarına Devam Eden Ancak Türkçe Ve Matematikte Yeterli Kazanımı Elde Edemeyen Öğrenciler İçin İlkokullarda Yetiştirme Programına (iyep) Yeniden Başladı.

Van Haberleri 15.10.2019 16:19:43 0
İYEP programıyla minik öğrencilerin yetenekleri artıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.10.2019 16:19

Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokulların 3’üncü sınıflarına devam eden ancak Türkçe ve matematikte yeterli kazanımı elde edemeyen öğrenciler için İlkokullarda Yetiştirme Programına (İYEP) yeniden başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, İl Milli Eğitim Şube Müdürü M. Şirin Atlı ile birlikte bu yıl yeniden uygulamaya konulan İYEP çalışması kapsamında Tuşba Koç İlk ve Ortaokulunda yapılan eğitimleri inceledi.

Van ilinde başlatılan çalışma neticesinde minik öğrencilerin okuma, yazma ve problem çözme yeteneklerinin bir hayli arttığına değinen İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, geçtiğimiz yıl başlatılan bu uygulama ile öğrencilerin Türkçe ve matematik konusunda güzel kazanımlar elde ettiğini söyledi. Koç İlk ve Ortaokulunda İYEP uygulamasının yapıldığı sınıfları tek tek ziyaret eden ve öğrencilerle birebir ilgilenen Hasan Tevke, “İlimiz genelindeki ilkokulların 3’üncü sınıfına devam eden öğrencilerimize yönelik özel eğitim tanısı olmayan, önceki eğitim öğretim yılları içinde çeşitli nedenlerle Türkçe ve matematik dersi öğretim programlarında yer alan kazanımları yeterli düzeyde edinemeyen öğrencilerin tespit edilerek İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) uygulanması amacıyla bugün tüm öğrencilerimize ‘Öğrenci Belirleme Aracı’ uyguluyoruz. Akabinde özel eğitim tanısı olmayan, önceki eğitim öğretim yılları içinde çeşitli nedenlerle Türkçe ve matematik dersi öğretim programlarında yer alan kazanımları yeterli düzeyde edinemeyen öğrencilerimize nisan ayı sonunda bitecek olan programla eksiklerini gidermeyi planlamaktayız. Geçtiğimiz yıl başlatılan çalışmada ciddi kazanımlar oldu. Bu çalışma tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’da da meyvelerini vermeye başladı. Özellikle Türkçe ve matematik konusunda öğrencilerin bir hayli mesafe aldığı gözlemlendi. Öğrencilerimiz için güzel bir uygulama. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ