İşitme engelli Vanlı judocular Türkiye üçüncüsü oldu

Kilis’te Yapılan İşitme Engelliler Türkiye Judo Şampiyonasinda Mücadele Eden Van Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü Sporcularından Fırat Yıldırım 66 Kiloda, Gamze Akhan İse 78 Kiloda Türkiye Üçüncüsü Oldu.

Van Haberleri 31.01.2020 14:08:15 0
İşitme engelli Vanlı judocular Türkiye üçüncüsü oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 31.01.2020 14:08

Kilis’te yapılan İşitme Engelliler Türkiye Judo Şampiyonasında mücadele eden Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcularından Fırat Yıldırım 66 kiloda, Gamze Akhan ise 78 kiloda Türkiye üçüncüsü oldu.

Türkiye Judo Federasyonu tarafından Kilis’te gerçekleşen İşitme Engelliler Türkiye Judo Şampiyonasına 21 ilden 57 sporcu katıldı.

Şampiyonaya Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü İşitme Engelliler Judo Takımı sporcularından Fırat Yıldırım ve Gamze Akhan da katıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü adına yarışmaya katılan Fırat Yıldırım 66 kiloda, Gamze Akhan ise 78 kiloda rakiplerini eleyerek Türkiye üçüncülüğü madalyasının sahibi olmayı başardılar.

Van Judo İl Temsilcisi Gürsel İzcier, şampiyonaya 3 ay hazırlanarak katıldıklarını söyledi. İzcier, “İşitme Engelliler Türkiye Judo Şampiyonasında Van’dan iki sporcu ile katıldık. Bayan kategorisi 78 kiloda sporcumuz Gamze Akhan ve erkekler 66 kilo kategorisinde ise mücadele eden bir diğer judocumuz Fırat Yıldırım zorlu ve çekişmeli devam eden müsabakalar sonunda ilimize üçüncülük madalyasını getirdiler. Zorlu ve disiplinli çalışmalarımız sonucunda ilimize 2 Türkiye üçüncülüğü kazandırmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Sporcumuz Fırat Yıldırım ile Gamze Akhan’ın zorlu yaşamlarını bir kenara bırakıp spora kazandırılması, ilimizdeki diğer engelli sporcularımıza da çok iyi bir örnek olacağına inanıyoruz. Van Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Nevzat İnanç’a engelli judo branşında yarışmalara katılan sporcularımıza vermiş olduğu desteklerinden dolayı sporcum ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ