İş adamı Şemsettin Bozkurt Van’ın çözülmeyen sorunlarını sordu

Van organize sanayicileri iş adamları derneği (VOSİAD) yönetim kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt Van’ın çözülmeyen sorunlarını sordu.

Van Haberleri 16.12.2019 13:10:40 0
İş adamı Şemsettin Bozkurt Van’ın çözülmeyen sorunlarını sordu
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van organize sanayicileri iş adamları derneği (VOSİAD) yönetim kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt sosyal medya hesapları üzerinden Van’ın çözülmeyen sorunlarını sordu.

İş adamı Bozkurt yaptığı paylaşımda kentte hak ettiği değeri görmeyen ziraat fakültesi, asgari ücret ve raylı sistemle ilgili önemli açıklamalarına yer verdi.

ZİRAATÇILIK ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMİN EN DEĞERLİ MESLEĞİ OLACAK
Değer görmeyen ziraatçılığın gelecekte bölgede en değerli meslek olacağını ifade eden Bozkurt, “Bazı bilgilere göre dijitalleşme önümüzdeki 20 yıl içerisinde birçok mesleğin ortadan kalkmasına neden olacak. Belki de bugün ki diplomalıların yüzde 50’si piyasada iş bulmakta zorlanacak. Hakkettiği değeri görmeyen Ziraatçılık ise önümüzdeki dönemin en değerli mesleği olacak. ”dedi.

SEVGİLİ VANLILAR SORGULAYIN! SORGULAMAK İYİDİR
Kurum amirleri ve koltuk sahibi olan herkesin sorgulanması gerektiğini belirten Bozkurt, “Sevgili Vanlılar sorgulayın! Sorgulamak iyidir. Her ne kadar maho ağa giller “sorgulamayın” diyorsa da, siz yine de sorgulayın.   Az kaldı çünkü yeni asgari ücret belirleniyor işveren ödemekte, iş gören de geçinmekte güçlük çekiyor. Sahi bu trafik cezası paraları nereye gidiyor.” İfadelerini kullandı.

İZMİR RAYLI SİSTEMİ YAPACAK, YA VAN NE OLACAK
İzmir raylı sistem yatırımını örnek göstererek Van’da ki durumu yetkililere soran Bozkurt, “Lider; Bazen de kaf dağının arkasını görebilendir.” İzmir belediye başkanı Tunç Soyer Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile 13.3 Km’lik metro hattı yapmak için 80 milyon euro’luk sözleşme imzaladı.  İzmir tarihinin en büyük raylı sistem yatırımını gerçekleştiriyor. Ya Van ne olacak. ”ifadelerine yer verdi.
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem